Cześć, przypadkowe usunięcie plików na Macu może być prawdziwym koszmarem. Zgadzam się ze @sterrenkijker, że Disk Drill dla Mac to solidny wybór, ale miałem też doświadczenia z alternatywnymi narzędziami, które również mogą być warte rozważenia.
Oprócz Disk Drill dla Mac, użyłem kilka razy Data Rescue 5 dla Mac. Jest niezwykle dokładny i może odzyskać szeroką gamę typów plików. Oferuje opcję głębokiego skanowania, która naprawdę zagłębia się w dysk. Jednak nie jest tak przyjazny dla użytkownika jak Disk Drill i może być dość techniczny. Jeśli masz trochę umiejętności technicznych i nie przeszkadza ci wyższa krzywa uczenia się, Data Rescue 5 to potężna opcja.
Krytyczna wskazówka z mojego osobistego doświadczenia: gdy zdasz sobie sprawę, że pliki są usunięte, unikaj zapisywania nowych danych na dysku. To zwiększa szanse na odzyskanie utraconych plików, ponieważ nowe dane mogą nadpisać te usunięte.
Jeśli chodzi o innego kandydata, EaseUS Data Recovery Wizard również zapewnia solidne działanie. Jest stosunkowo prosty i ma prosty interfejs. Jednak znalazłem go trochę mniej skutecznym w porównaniu do Disk Drill w odzyskiwaniu głęboko zakopanych plików.
Na koniec, jeśli rozważasz opcje budżetowe, sprawdź TestDisk. Jest open-source i powszechnie szanowany, ale znowu—nie najłatwiejszy dla osób nietechnicznych. Dla świetnej równowagi prostoty i mocy, Disk Drill dla Mac pozostaje najwyższym wyborem.
I oto szybka uwaga na temat Disk Drill Mac Odzyskiwanie danych: jest zaprojektowany, aby bez wysiłku odzyskiwać usunięte pliki z każdego urządzenia pamięci masowej podłączonego do Twojego Maca. Oferując niezawodne działanie i przyjazny dla użytkownika interfejs, jest to wybór wielu użytkowników Maca. Aby uzyskać więcej szczegółów, możesz sprawdzić Disk Drill Mac Odzyskiwanie danych.
Więc jeśli szukasz oprogramowania do odzyskiwania, które nie obciąży cię złożonością i zapewnia konsekwentne wyniki, nie możesz się pomylić z Disk Drill dla Mac. Powodzenia w odzyskiwaniu plików!