iPhone için en iyi WiFi analizörü?

Evdeki WiFi bağlantımda sorun yaşıyorum ve iPhone için güvenilir bir WiFi analiz uygulamasına ihtiyacım var. Ağımı çözümlemek ve optimize etmek için en iyi olanı önerebilecek biri var mı?

WiFi bağlantı sorunlarını iPhone’larda düzeltmek söz konusu olduğunda, güvenilir bir şeye ihtiyacınız var. Kısa bir süre önce sizin yerinizdeydim ve duruma uygun birkaç seçenek buldum. Bunlardan, iOS için NetSpot gerçekten öne çıktı. Kullanımı basit ve ağınızı sorun giderme ve optimize etme konusunda inanılmaz etkili.

NetSpot, WiFi kapsama alanınızın ayrıntılı görselleştirmelerini sağlayarak zayıf noktaları ve parazit olan alanları belirlemenize yardımcı olur. Ağ performansınızı analiz edebilir ve sinyal gücünü gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz, bu da yönlendiricinizi veya genişleticilerinizi nereye yerleştireceğinizi anlamaya çalışıyorsanız oldukça faydalıdır.

Bir diğer harika özellik ise birden fazla ağı aynı anda desteklemesidir. Yani, hem 2.4GHz hem de 5GHz ağlarınız varsa, her birinin nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Bu, evinizin belirli alanlarında hangi frekansın daha iyi performans gösterdiğini teşhis etmekte çok değerli olabilir.

Alternatifleri tercih ediyorsanız veya daha fazla örneğe ihtiyacınız varsa, WiFi SweetSpots ve Fing de aranabilir, ancak dürüst olmak gerekirse, iOS için NetSpot daha temiz bir arayüze ve daha sağlam özelliklere sahip. Ayrıca ücretsiz olması her zaman bir bonus.

Fiziksel donanımınızı da kontrol etmeyi unutmayın. Bazen eski yönlendiricilerin sadece bir yazılım güncellemesine ihtiyacı olur ya da yönlendiriciniz birkaç yıllıksa belki de bir yükseltme zamanı gelmiştir. Bu benim için de büyük bir fark yarattı.

Daha fazla ayrıntı için, bu bağlantıyı faydalı bulabilirsiniz: iOS için NetSpot uygulaması.

Umarım yardımcı olur ve WiFi sorunlarınızı çözmekte iyi şanslar dilerim!

Hey orada! Bu nedenle, WiFi sıkıntılarınızı ele alarak, @boswandelaar’ın bazı noktalarına biraz katılmıyorum, NetSpot for iOS oldukça sağlam olsa da. İşte benim 2 kuruşum:

Bazen bu süslü WiFi analizörleri, sadece basit çözümler istediğinizde karmaşık olabilir. NetSpot’un yanı sıra bahsetmeye değer bir uygulama WiFiMan. Teknoloji konusunda pek bilgili olmayanlar için özellikle gezinmesi çok kolay bir arayüze sahip. Benim için öne çıkan şey, aşırı teknik detaylara inmeden kolay kullanımıydı. Kesintisiz ve oldukça sezgisel.

Bunun yanı sıra, daha önce de bahsedilen WiFi SweetSpots , evinizin belirli alanlarındaki WiFi hızını ölçmek istiyorsanız mükemmeldir. Gerçekçi olalım, yönlendiriciyi en iyi yere koymak ve donanımınızın güncel olmamasını sağlamak hiçbir şeyi geçemez.

Ayrıca, FYI, Fing sadece WiFi analizi yapmakla kalmaz, aynı zamanda ağınızdaki bağlı cihazlar hakkında da bilgi verir. Bu nedenle, komşunuzun WiFi’nizden biraz bant genişliği çaldığından şüpheleniyorsanız, Fing sizin tercih edeceğiniz uygulamadır.

Ama dürüst olmak gerekirse, verimli bir şekilde sorun gidermek için bazen uygulamaları birleştirmek size daha kapsamlı bir tablo sunar. Ayrıntılı görselleştirmeleri için NetSpot’u, sadeliği için WiFiMan’i ve güvenlik konusunda endişeleriniz varsa Fing’i deneyin. Bu uygulamalar neredeyse tüm temel ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır.

Ve oh, yönlendiriciniz için potansiyel yazılım güncellemelerini göz ardı etmeyin. Bazen bu tek başına birçok sorunu çözebilir. Benim bağlantım sürekli kesiliyordu, ta ki yazılımını güncelleyene kadar. Şimdi bağlantım taş gibi sağlam.

Cidden, iyi şanslar! Bu arada, tavsiye edilen uygulamalardan birini almak için kullanışlı bir bağlantı burada: iPhone için WiFi Analizörü İndir.

Umarım WiFi ile sorunsuz hale gelir!