Przypadkowo usunięto ważne pliki na moim Macu. Pilnie potrzebuję je odzyskać. Czy ktoś może polecić najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania danych? Jakiekolwiek osobiste doświadczenia lub porady byłyby bardzo mile widziane.
Usunięcie ważnych plików przypadkowo na Macu to ból, którego wielu z nas doświadczyło. Z mojego osobistego doświadczenia jest jedno narzędzie, które zdecydowanie powinieneś rozważyć: Dysk Wiertło dla Mac.
Kiedyś straciłem cały folder ze zdjęciami, których nie mogłem sobie pozwolić stracić. Po wypróbowaniu wielu różnych narzędzi, Dysk Wiertło dla Mac uratował sytuację. Był łatwy w użyciu i odzyskał prawie wszystkie moje utracone pliki. To, co doceniłem najbardziej, to jego przyjazny dla użytkownika interfejs. Nie jestem super techniczny, więc to był ogromny plus.
Jeśli chodzi o wskazówki, upewnij się, że przestaniesz używać dysku natychmiast po zauważeniu, że pliki zniknęły. Zapisywanie nowych danych może nadpisać usunięte pliki, co uniemożliwi odzyskanie.
Jeżeli szukasz godnego zaufania oprogramowania do odzyskiwania danych na Maca w Appstore, gorąco polecam Dysk Wiertło dla Mac.
To było dla mnie ratunkiem i mam nadzieję, że będzie również dla Ciebie.Cześć, przypadkowe usunięcie plików na Macu może być prawdziwym koszmarem. Zgadzam się ze @sterrenkijker, że Disk Drill dla Mac to solidny wybór, ale miałem też doświadczenia z alternatywnymi narzędziami, które również mogą być warte rozważenia.
Oprócz Disk Drill dla Mac, użyłem kilka razy Data Rescue 5 dla Mac. Jest niezwykle dokładny i może odzyskać szeroką gamę typów plików. Oferuje opcję głębokiego skanowania, która naprawdę zagłębia się w dysk. Jednak nie jest tak przyjazny dla użytkownika jak Disk Drill i może być dość techniczny. Jeśli masz trochę umiejętności technicznych i nie przeszkadza ci wyższa krzywa uczenia się, Data Rescue 5 to potężna opcja.
Krytyczna wskazówka z mojego osobistego doświadczenia: gdy zdasz sobie sprawę, że pliki są usunięte, unikaj zapisywania nowych danych na dysku. To zwiększa szanse na odzyskanie utraconych plików, ponieważ nowe dane mogą nadpisać te usunięte.
Jeśli chodzi o innego kandydata, EaseUS Data Recovery Wizard również zapewnia solidne działanie. Jest stosunkowo prosty i ma prosty interfejs. Jednak znalazłem go trochę mniej skutecznym w porównaniu do Disk Drill w odzyskiwaniu głęboko zakopanych plików.
Na koniec, jeśli rozważasz opcje budżetowe, sprawdź TestDisk. Jest open-source i powszechnie szanowany, ale znowu—nie najłatwiejszy dla osób nietechnicznych. Dla świetnej równowagi prostoty i mocy, Disk Drill dla Mac pozostaje najwyższym wyborem.
I oto szybka uwaga na temat Disk Drill Mac Odzyskiwanie danych: jest zaprojektowany, aby bez wysiłku odzyskiwać usunięte pliki z każdego urządzenia pamięci masowej podłączonego do Twojego Maca. Oferując niezawodne działanie i przyjazny dla użytkownika interfejs, jest to wybór wielu użytkowników Maca. Aby uzyskać więcej szczegółów, możesz sprawdzić Disk Drill Mac Odzyskiwanie danych.
Więc jeśli szukasz oprogramowania do odzyskiwania, które nie obciąży cię złożonością i zapewnia konsekwentne wyniki, nie możesz się pomylić z Disk Drill dla Mac. Powodzenia w odzyskiwaniu plików!
Przypadkowo usunięte pliki na Macu? Ech, byłem tam. Chociaż @sterrenkijker i @codecrafter dali solidne rady z Disk Drill dla Maca, moje doświadczenie było nieco inne. Mam na myśli, Disk Drill jest fajny i w porządku. Jest zdecydowanie przyjazny dla użytkownika, co jest świetne, jeśli nie jesteś czarodziejem technologicznym. Ale nie myśl, że jest bezbłędny.
Zalety używania Disk Drill dla Maca:
- Przyjazny interfejs: Zdecydowanie duży plus dla nietechnicznych użytkowników.
- Szerokie wsparcie typów plików: Może odzyskać różne rodzaje plików.
- Szybkie i głębokie skanowanie: Oferuje różne poziomy skanowania.
Wady do rozważenia:
- Cena: Może być nieco wysoka jak na jednorazowe odzyskanie.
- Nie nieomylny: Czasami nie znajduje głęboko ukrytych plików.
Raz straciłem dużą ilość danych i Disk Drill odzyskał większość z nich. Ale nie wszystko. Dla tych paskudnych, trudnych do odzyskania plików, Data Rescue 5 może być bestią. Nie jest tak przyjazny dla użytkownika—oczekuj trudniejszej krzywej nauki—ale kopie głębiej. Więc jeśli jesteś trochę technicznie biegły i potrzebujesz dogłębnego odzyskiwania, Data Rescue 5 jest twoim narzędziem.
Innym narzędziem, które wypróbowałem, jest EaseUS Data Recovery Wizard. Jest prosty, a interfejs jest całkiem przyjemny. Ale dla naprawdę zgubionych plików nie działał tak dobrze jak Disk Drill.
Jeśli jesteś spłukany, spróbuj TestDisk. Jest open-source i darmowy, ale przygotuj się na skomplikowany interfejs. To dobra opcja ostateczna, jeśli jesteś zdesperowany i oszczędzasz.
Ważna rada, przestań używać Maca natychmiast po usunięciu czegoś ważnego. Cokolwiek zrobisz, może nadpisać miejsca, gdzie były twoje pliki, co utrudni odzyskiwanie.
Więc tak, chociaż Disk Drill dla Maca jest solidnym wyborem z doskonałą równowagą łatwości obsługi i wydajności, jeśli potrzebujesz czegoś bardziej zaawansowanego i jesteś technicznie zorientowany, Data Rescue 5 może lepiej ci posłużyć. Powodzenia w łowach plików!