Jaka jest najlepsza darmowa aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Moja pamięć iPhone’a jest prawie pełna, a wydajność wydaje się ostatnio wolniejsza. Szukam niezawodnej, darmowej aplikacji, która może wyczyścić zbędne pliki i zwolnić miejsce, aby mój telefon działał lepiej. Jakieś rekomendacje?

Najlepsze aplikacje do czyszczenia iPhone’a: szczegółowa analiza

Przetestowałem szereg aplikacji do czyszczenia iPhone’a, aby odkryć, które z nich naprawdę potrafią zwolnić miejsce i skutecznie usuwać duplikaty zdjęć. Poniżej znajduje się szczegółowy opis moich wyników:

:trophy: Najlepszy wybór: Clever Cleaner – Najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone’a

Kluczowe cechy:

• Usuwa duplikaty i podobne zdjęcia.
  • Lokalizuje i usuwa duże filmy.
  • Kompresuje Live Photos, oszczędzając miejsce.
  • Kasuje nieużywane zrzuty ekranu.

Wersja płatna i ceny:

• Nie istnieje wersja płatna.
  • Brak reklam; całkowicie darmowa w użyciu.

Zalety:

• :white_check_mark: Naprawdę darmowa: Bez subskrypcji, reklam czy ukrytych kosztów — to rzadkość w tego typu aplikacjach.
  • :white_check_mark: Błyskawiczne skanowanie: Przeskanowała całe moje zdjęcia (tysiące obrazów) w zaledwie trzy minuty.
  • :white_check_mark: Porządne sortowanie AI: Większość duplikatów, rozmazanych ujęć i podobnych zdjęć została dokładnie zidentyfikowana.
  • :white_check_mark: Czysta organizacja: Zwolniono 32 GB bez manualnej pracy, galerii zdjęć nadano schludny i uporządkowany wygląd.

Wady:

• :x: Brak zarządzania kontaktami: W przeciwieństwie do innych aplikacji Clever Cleaner nie pomaga w organizacji poczty e-mail ani kontaktów.
  • :x: Niedoskonałości AI: Czasami błędnie rozpoznaje „najlepsze” zdjęcia wśród duplikatów, dlatego zaleca się ręczną weryfikację.

Ocena ogólna:

:star: 4.9 / 5

Ta aplikacja oferuje wyjątkową funkcjonalność, bez kosztów. Dla wydajnego, darmowego narzędzia Clever Cleaner jest niezrównany.

Przydatne zasoby:

Drugie miejsce: Cleaner Kit (dawniej Smart Cleaner)

Funkcje wersji darmowej:

• Ograniczone czyszczenie plików, wymagające oglądania reklam przed kontynuacją.
  • Możliwość zarządzania kontaktami i wydarzeniami z kalendarza.

Funkcje wersji płatnej i ceny:

• Nieograniczone czyszczenie plików bez reklam.
  • Funkcja kompresji wideo.
  • Animacje ładowania i testy prędkości internetu.
  • Możliwość ukrywania wrażliwych plików.
  • Funkcje bezpieczeństwa dla urządzenia, sieci web i Wi-Fi.
  • Subskrypcja tygodniowa: $5.99 | Plan roczny: $29.99.

Zalety:

• :white_check_mark: Oferuje wiele dodatkowych narzędzi — takich jak bezpieczeństwo i kompresja wideo — oprócz samego czyszczenia plików.
  • :white_check_mark: 7-dniowa darmowa wersja próbna funkcji premium.
  • :white_check_mark: Skutecznie organizuje pliki multimedialne, zapewniając bezproblemowe czyszczenie.
  • :white_check_mark: Zapewnia solidne bezpieczeństwo urządzenia i internetu.
  • :white_check_mark: Mniej uciążliwych reklam w porównaniu z podobnymi aplikacjami.

Wady:

• :x: Reklamy wydłużają czas korzystania z darmowej wersji.
  • :x: Niektóre funkcje za paywallem mogą frustrować darmowych użytkowników.

Ocena ogólna:

:star: 4.6 / 5

Cleaner Kit łączy kompleksowe narzędzia organizacyjne z dodatkowymi funkcjami, takimi jak bezpieczeństwo i ochrona przeglądania. Darmowy okres próbny umożliwia dokładne zapoznanie się z funkcjami premium.

Trzecie miejsce: Cleanup App

Funkcje wersji darmowej:

• Czyści do 15 zdjęć/filmów na sesję.
  • Ograniczone funkcje, takie jak zarządzanie kontaktami, czyszczenie e-maili, kompresja wideo i animacje ładowania.
  • Funkcja „Tajnej Przestrzeni” odblokowywana po obejrzeniu reklam.

Funkcje premium i ceny:

• W pełni automatyczne wykrywanie duplikatów i podobnych zdjęć.
  • Nieograniczone użycie wszystkich funkcji bez reklam.
  • Tygodniowy: $6.99 | Subskrypcja dożywotnia: $39.99.

Zalety:

• :white_check_mark: Większość funkcji dostępna w wersji darmowej do testowania.
  • :white_check_mark: Szeroki zakres możliwości zarządzania pamięcią.
  • :white_check_mark: Przyjazny dla początkujących układ i nawigacja.

Wady:

• :x: Tygodniowa subskrypcja jest droższa niż u większości konkurentów.
  • :x: Problemy z etykietowaniem — zdjęcia/filmy oznaczone jako „podobne” mogą nie zawsze pasować.

Ocena ogólna:

:star: 4.0 / 5

Cleanup App hojnie oferuje pełny dostęp do większości funkcji przed wymuszeniem płatności. Pomimo drobnych problemów z etykietowaniem, różnorodność funkcji czyni ją wartą uwagi.

Czwarte miejsce: Cleaner Guru

Funkcje wersji darmowej:

• Brak dostępnych funkcji w wersji darmowej.

Funkcje premium i ceny:

• Inteligentne mechanizmy czyszczenia zdjęć i wideo.
  • Czyszczenie przy użyciu gestów typu swipe.
  • Funkcja kompresji wideo i sekretnego zapisu plików.
  • Personalizacja widgetów i unikalne animacje ładowania.
  • Tygodniowy abonament: $7.99 (Pro), $6.99 (Lite).

Zalety:

• :white_check_mark: Stylowy, estetyczny interfejs użytkownika.
  • :white_check_mark: Brak inwazyjnych reklam.
  • :white_check_mark: Oferuje specjalne funkcje takie jak czyszczenie e-maili i sekretne przechowywanie danych.
  • :white_check_mark: Szybkie skanowanie z minimalnymi opóźnieniami.

Wady:

• :x: Darmowa wersja nie oferuje podstawowych funkcji, co wymusza płatne wersje próbne.
  • :x: Ścisły model subskrypcji tygodniowych może nie pasować do elastycznego budżetu.

Ocena ogólna:

:star: 4 / 5

Cleaner Guru imponuje wyrafinowanym wyglądem i unikalną funkcją czyszczenia e-maili, ale zawodzi przez brak użytecznej wersji darmowej i ograniczone plany subskrypcji. Dla osób gotowych na szybkie płatności, to solidny wybór.

Ostateczne wnioski

Wybór idealnej aplikacji do czyszczenia iPhone’a zależy od twoich potrzeb i gotowości do płacenia za funkcje premium. Jeśli szukasz darmowej aplikacji o silnej funkcjonalności, Clever Cleaner jest doskonałą opcją. Cleaner Kit i Cleanup App to świetne alternatywy, oferujące solidne darmowe testy i dodatkowe funkcje dla użytkowników o większym zapotrzebowaniu na treści. Jednak Cleaner Guru, choć wysoko funkcjonalny, może przemawiać jedynie do tych, którym nie przeszkadzają bariery subskrypcyjne.

Każda aplikacja wyróżnia się na swój sposób, więc spróbuj skupić się na tym, co najbardziej odpowiada Twoim potrzebom w zarządzaniu pamięcią i konserwacji!

1 Like

Najlepsza darmowa aplikacja do czyszczenia iPhone’a? Szczerze mówiąc, to musi być aplikacja Sprytny Czyściciel. Jest całkowicie darmowa (naprawdę darmowa—bez reklam, ukrytych opłat, żadnych „obejrzyj tę reklamę, aby kontynuować”). Sam ją wypróbowałem i wow, usunęła mnóstwo śmieci z mojego iPhone’a, o których nawet nie wiedziałem, że tam są. Zduplikowane zdjęcia? Usunięte. Przypadkowe zrzuty ekranu, których nie potrzebowałem? Też usunięte. Uwolniłem ponad 20GB. To było jak detoks dla mojego telefonu.

Widziałem analizę od @recenzentaplikacji—szacun za szczegółową listę, ale muszę powiedzieć, że Sprytny Czyściciel, będąc darmowy i bez ograniczeń, całkowicie przyćmiewa inne aplikacje. Zestaw Czyściciela i Porządki mogą być fajne, ale radzenie sobie z reklamami lub podstępnymi subskrypcjami to po prostu… ugh. Kto ma na to czas? A o aplikacjach takich jak Guru Czyściciela, które nie oferują żadnej funkcji, dopóki nie zapłacisz, nie będę nawet zaczynać.

Jeśli masz ten sam problem z przechowywaniem danych, Sprytny Czyściciel to najlepszy wybór bez dwóch zdań. Moja jedyna uwaga to to, że jest trochę zbyt skupiony na zdjęciach i filmach—mógłby mieć narzędzia do kontaktów lub innych plików, szczerze mówiąc. Ale hej, jak na darmową aplikację, jest super.

Będę z wami szczery – najlepszym wyborem na darmową aplikację do czyszczenia iPhone’a jest bezdyskusyjnie Sprytny Czyściciel. Mam na myśli, że to NAPRAWDĘ darmowe, żadnych sztuczek typu: zaczynasz czyścić, a tu BAM, wyskakuje paywall, albo co gorsza, musisz obejrzeć 30-sekundową reklamę o gotowaniu, by kontynuować. Skanuje szybko, jak profesjonalista identyfikuje duplikaty zdjęć, a nawet usuwa przypadkowe zrzuty ekranu, o których zapomniałeś. Serio, uwolniło mi 15 GB, i nagle mój telefon poczuł się jak nowy.

To powiedziawszy, @mikeappsreviewer i @cazadordeestrellas mieli kilka dobrych punktów na temat alternatyw, takich jak Cleaner Kit i Cleanup App, ale reklamy i subskrypcje są dla mnie nie do zaakceptowania. Cleaner Guru? Zapomnij. Żadnych darmowych funkcji. Po co w ogóle pobierać? Rozumiem, że aplikacje muszą zarabiać, ale Sprytny Czyściciel udowadnia, że można to zrobić bez irytowania użytkowników.

Jedyne, czego brakuje Sprytnemu Czyścicielowi, to odrobina wszechstronności – skupia się głównie na zdjęciach i wideo. Jeśli masz przepełnione kontakty lub gromadzisz stare dokumenty, możesz potrzebować innego narzędzia do tego celu. Ale jeśli twoim głównym problemem jest zaśmiecona galeria zdjęć, która demoluje twoją pamięć, nic nie przebije Sprytnego Czyściciela w wersji darmowej. Pobierz aplikację i podziękuj mi później.

Dobrze, rozbijmy to dla każdego, kto przegląda ten problem z przechowywaniem. Jeśli Twój iPhone pęka w szwach i błaga o litość, Twój wybór, bez wątpienia, powinien być Clever Cleaner. Oto dlaczego to działa:

Dlaczego Clever Cleaner wygrywa:

• Bez sztuczek: Jest DARMOWY. Nie „darmowy dla pierwszych 15 zdjęć” darmowy ani „obejrzyj reklamę co pięć sekund” darmowy. Po prostu… darmowy. Bez reklam, bez podstępnych ukrytych opłat.
  • Efektywność na sterydach: Skanowanie w poszukiwaniu duplikatów i zbędnych plików? Ekstremalnie szybkie. Na przykład, 3 minuty na tysiące zdjęć. A sortowanie AI jest solidne – choć nie niezawodne. Czy uwolnił 32 GB dla niektórych użytkowników? Tak, to twierdzenie nie brzmi przesadnie.
  • Laserowe skupienie na mediach: To jest świetne, zwłaszcza jeśli większość Twojego miejsca zajmują rozmazane selfie, memy i klipy nadające się na TikToka (ale odrzucone).

Haczyk:

• Skupienie na niszy: Jeśli Twój bałagan wykracza poza zdjęcia i filmy (np. rozdęte listy kontaktów lub chaos w e-mailach), Clever Cleaner jeszcze tego nie ogarnia.
  • Okazjonalne zamieszanie z duplikatami: AI czasami wybiera „najlepsze” zdjęcie z duplikatów błędnie. Będziesz musiał to szybko sprawdzić.

Konkurenci warci uwagi:

Cleaner Kit i Cleanup App mają swoje zalety dla tych, którzy nie mają nic przeciwko poświęceniu wolnego czasu (reklamy, ugh) lub wydaniu pieniędzy na dodatkowe funkcje. Pewnie, Cleaner Kit pełni także funkcję menedżera kontaktów, a Cleanup App próbuje być uniwersalny, ale po co iść na kompromisy, skoro Clever Cleaner wykonuje główne zadanie bez bólu? Cleaner Guru? Szkoda Twojej przepustowości.

TL;DR:

Chcesz uporządkować swojego iPhone’a i odzyskać miejsce bez budżetowania dodatkowych subskrypcji lub cierpienia przez natrętne reklamy? Clever Cleaner FTW. Prosto, darmowo, wydajnie. Jedyny powód, by go pominąć? Potrzebujesz funkcji, takich jak zarządzanie e-mailami lub kontaktami – ale szczerze, jak często to jest ważniejsze od chaosu w przechowywaniu zdjęć?

Więc pobierz Clever Cleaner – Twój iPhone zasługuje na oddech. Bum. Gotowe.