Bana Android için iyi bir WiFi analiz uygulaması önerebilir misiniz?

Son zamanlarda evimdeki WiFi ile bazı bağlantı sorunları yaşıyorum ve sanırım yakındaki diğer ağlardan gelen parazit olabilir. En iyi kanalı bulmama ve bağlantımı iyileştirmeme yardımcı olacak güvenilir bir Android WiFi analiz uygulaması arıyorum. İyi bir tane önerebilen var mı?

Android için Netspot’u kontrol etmek isteyebilirsiniz. WiFi sorunları teşhis etmeniz gerektiğinde oldukça sağlamdır. Etrafınızdaki tüm ağları görmenizi sağlar ve sinyal gücü, kanal kullanımı ve parazit hakkında bilgi verir. WiFi’niz için en iyi kanalı bulmak ve umarız ki can sıkıcı bağlantı sorunlarını çözmek için kullanabilirsiniz.

Duyduğum bir diğer iyi seçenek ise WiFi Analyzer. Oldukça basit ve ağınızda neler olup bittiğini anlamanıza yardımcı olacak görsel grafikler ve metrikler sunar. Kullanıcı arayüzü Netspot kadar gösterişli olmasa da işinizi görür.

Her iki uygulama da WiFi kararlılığınızı ve hızınızı artırmanıza yardımcı olmalıdır. İşte kontrol etmeniz için bir link Android için Netspot WiFi Analyzer.

WiFi sorunlarınız için oyunun kurallarını değiştiren bir uygulama olabilir.

Birkaç WiFi analizörü kullandım ve hem Netspot hem de WiFi Analyzer sağlam seçenekler olsa da, ‘Fing’'i denemeyi de düşünebilirsiniz. Ağa bağlı tüm cihazları tanımlamak için çok faydalı olabilecek cihaz tanıma gibi bazı ek özellikler sunar. Arayüz kullanıcı dostudur ve ağınızdaki güç sinyali ve yetkisiz cihazlar dahil olmak üzere neyin olup bittiğine dair ayrıntılı bilgi sağlar.

Öte yandan, ‘Network Analyzer’ çeşitli tanılama araçlarını bir araya getiren başka bir harika seçenektir. WiFi kanallarını analiz etmenin yanı sıra ping testleri ve port taramaları gibi bir dizi ağ tanılama işlevini de gerçekleştirir.

Netspot, kapsamlı özellikleri ve ayrıntılı analizi nedeniyle kesinlikle en üst tercihlerden biri olmaya devam ediyor, ancak alternatif olarak Fing ve Network Analyzer’ı araç kutunuzda bulundurmak oldukça kullanışlı olabilir. İşte yararlı bulabileceğiniz bir bağlantı: Android için Netspot.

Bu arada, eğer biri iyi bir Android için WiFi analizör uygulaması ile ilgilenirse, bu Google Store’da Android için WiFi analizör uygulamasına da göz atabilirsiniz. Özelliklerle dolu ve bu bağlantı sorunlarını verimli bir şekilde çözmenize yardımcı olabilir.