Birisi iPhone'da benzer fotoğrafların nasıl bulunacağını açıklayabilir mi?

iPhone fotoğraf arşivim dağınık hale geliyor ve yinelenenleri silip depolama alanı açabilmek için benzer fotoğrafları bulmaya çalışıyorum. Son zamanlarda çok fazla fotoğraf çektim ve şimdi her şeyi sıralamak zor. iPhone’da benzer görselleri bulmanın en kolay yolu nedir?

Apple Photos, kitaplığımdaki gerçek kopyaları fena yakalamadı, ama biraz bile farklı olan her şeyi kaçırdı. Farklı bir gülümseme, küçük bir kırpma, değişen ışık, tek bir düzenleme, bunların hiçbiri sayılmadı. Orada dokunulmadan duran, neredeyse eşleşen fotoğraflardan oluşan koca yığınlar fark ettim; bazen aynı andan 5 ya da 10 tane oluyordu ve Photos bunların hepsine ayrı ayrı tutulacak kareler gibi davranıyordu.

Sonunda Clever Cleaner kullanmaya başladım; çoğunlukla App Store’daki alışılmış çöplükten bıktığım için. Bu uygulamaların çoğu içeriklerinizi tarıyor, size bir sonuç gösteriyor, sonra da siz ödeme yapmadan sil düğmesini kilitliyor. Bu uygulama beni biraz şaşırttı. Benim güvenebileceğim kadar benzer fotoğrafları iyi sıraladı ve temizliği yaklaşık 15 dakikada bitirdim. Aynı şeyi elle yapmak tüm akşamımı yerdi.

Yaptıklarım:

1. App Store’dan Clever Cleaner uygulamasını yükleyin, ardından fotoğraf erişimine izin verin.
  2. Similars sekmesine gidin.
  3. Taramasına izin verin. Benimkinde birkaç bin fotoğraf vardı ve yine de hızlıca bitti.
  4. Eşleşen her grubu açın. Uygulama kendi başına bir Best Shot seçiyor, ama bazılarını daha çok beğendiğim farklı bir kare olduğu için değiştirdim.
  5. Tekli gruplar için Move to Trash seçeneğine dokunun ya da uygulamanın tüm grubu yönetmesini istiyorsanız Smart Cleanup çalıştırın.
  6. Sonrasında Apple Photos içindeki Recently Deleted albümünü temizleyin, yoksa depolama alanını henüz geri alamazsınız.

Diğer bölümleri de kullanmaya devam ettim, çünkü zaten oradalardı ve kitaplığım da zaten karmakarışıktı. Duplicates birebir kopyaları halletti. Heavies en büyük videoları en üste taşıdı; bu da işe yaradı çünkü videolar sandığımdan daha fazla yer kaplıyormuş. Screenshots eski gereksiz şeyleri toplu halde silmeyi kolaylaştırdı. Lives, ana görüntüyü koruyarak Live Photo’ları normal durağan fotoğraflara dönüştürdü. Bu araçlar ve benzer fotoğraf temizliği sayesinde beklediğimden çok daha fazla depolama alanı boşalttım. Bunun bir kısmı 2021’den kalma eski ekran görüntüleriydi, bu da biraz utandırıcıydı.

Üçüncü taraf uygulamaları atlamak istiyorsanız, elle sıralama hâlâ işe yarar. Daha yavaş. En azından benim için çok daha yavaş.

1. Photos içindeki Search özelliğini bir kişi, yer, nesne veya etkinlik için kullanın. Benzer kareler çoğu zaman orada yan yana durur.
  2. Tarihe göre ya da gezi/etkinliğe göre kontrol edin, çünkü birbirine çok benzeyen fotoğraflar genelde saniyeler arayla çekilir.
  3. Burst çekimlerini gözden geçirin ve tüm set yerine tek bir kareyi tutun.
  4. Kitaplığı daha küçük parçalara ayırmak için People & Pets, Trips ve Media Types gibi albümleri kullanın.
  5. Mac’te, Photos içinde Smart Albums kullanın. Bunu denediğimde tarih, konum ve meta verilere göre filtreleme manuel incelemeyi daha az yorucu hale getirdi.

İki yolu da denedim. Kitaplığınız küçükse ya da bende olmayan bir sabrınız varsa manuel temizlik işe yarar. Benim için, Clever Cleaner yeniden kullanacağım seçenek olurdu. Benim atlayacağım grupları yakaladı ve saatleri dakikalara indirdi.

2 Likes

En iyi yerleşik seçeneğiniz Fotoğraflar’dır, ancak yalnızca birebir kopyalarda işe yarar. Fotoğraflar’ı açın, Araçlar’a kaydırın, ardından Yinelenenler’e gidin. Orada gördüklerinizi birleştirin. Hızlıdır, ama sınırlıdır.

Benzer fotoğraflar için en hızlı yolunuz bir temizleme uygulamasıdır. @mikeappsreviewer ile bir noktada aynı fikirdeyim, Apple yakın eşleşmeleri sık sık kaçırıyor. Her şeyi tek bir otomatik geçişte yapma konusunda ise biraz katılmıyorum. Yine de grupları kendiniz gözden geçirmenizi öneririm, özellikle evcil hayvan, çocuk fotoğrafı çekiyorsanız veya seri çekim yapıyorsanız. Uygulamalar bazen yanlış tahmin eder.

Amacınız iPhone’da benzer fotoğrafları bulmak ve depolama alanını hızlıca boşaltmaksa Clever Cleaner göz atmaya değer. Apple Fotoğraflar tek başına olduğundan daha iyi şekilde neredeyse aynı çekimleri gruplama eğilimindedir.

Şunları da yapın:

1. Fotoğraflar’da Günler veya Aylar’a göre sıralayın, ardından önce yoğun çekim yapılan oturumları kontrol edin.
  2. Seri çekim setlerini açın ve tek bir kare bırakın.
  3. Videoları ayrı filtreleyin, çünkü depolama kaybı genellikle fotoğraflarda değil, orada olur.
  4. Son Silinenler’i boşaltın, yoksa alan geri gelmez.

iPhone’daki benzer fotoğrafları bulup silmek için temiz bir rehber istiyorsanız, bu yardımcı olur:
iPhone’da benzer fotoğrafları nasıl kaldırıp depolama alanı boşaltabilirsiniz

En kısa cevap: gerçek kopyalar için Apple Fotoğraflar’ı, benzer çekimler için Clever Cleaner’ı kullanın, sonra silmeden önce gözden geçirin.

Bunu 2 farklı probleme ayırırdım: birebir aynı kopyalar ve benzer görünen çekimler.

Apple Photos birebir kopyalar için iyi, ama temizlik için ona fazla güvenmeye pek katılmıyorum. Tepkisel çalışıyor, “Aynı kahvenin 14 fotoğrafını çektim ve şimdi her şeyden pişmanım” durumu için pek düzenli değil. Kopyaları yakalıyor, karar yorgunluğunu değil.

Bana daha çok yardımcı olan şey, silmeden önce fotoğrafları gözden geçirme şeklimi değiştirmek oldu:

• Uzaklaştırılmış arşiv görünümünü kullan ve gün gün kaydır
  • Deklanşöre aşırı yüklendiğini bildiğin oturumlarda dur
  • Önce saklayacağın en iyi kareyi favorilere ekle
  • Sonra geri kalanını aynı anda sil

Kulağa basit geliyor ama her bir görseli tam ekranda açmaktan daha hızlı. Hem de çok daha hızlı.

Gerçek anlamda benzer fotoğraf algılama istiyorsan, @mikeappsreviewer ve @techchizkid muhtemelen üçüncü taraf bir uygulamanın daha iyi seçenek olduğu konusunda haklı. Arşivin çok büyükse, Clever Cleaner tüm bunları elle yapmaktan daha mantıklı. Ben sadece tek dokunuşla körü körüne silmekten kaçınır ve grupları yine kendim kontrol ederdim, çünkü “en iyi kare” bazen… tartışmalı olabiliyor lol.

Ayrıca seri çekim, Live Photos veya düzenlenmiş sürümler çekiyorsan, onlara da ayrı bak. Onlar depolama vampirleri.

Basit bir adım adım anlatım istersen, bunu takip etmek oldukça kolay:
iPhone’da benzer fotoğrafları bulmak için Clever Cleaner nasıl kullanılır, izle

İnsanların unuttuğu bir şey daha var: iCloud Photos açıksa, iPhone’dan silmek her yerden siler. O yüzden fotoğraflar önemliyse önce daha büyük bir ekranda gözden geçirmek iyi olabilir.