Clever AI Humanizer’ı deneyen ve gerçek deneyimlerini paylaşabilecek var mı?

İçeriğim için Clever AI Humanizer kullanmayı düşünüyorum, ancak okuyuculara gerçekten doğal gelip gelmediğinden veya dedektörler ve SEO ile sorunlara yol açıp açmadığından emin değilim. Kullandıysanız, içeriğinizin daha iyi performans göstermesine yardımcı oldu mu, yoksa işaretlenen metin, daha düşük sıralamalar veya memnuniyetsiz müşteriler gibi sorunlarla mı karşılaştınız? Karar vermeden önce ayrıntılı ve dürüst geri bildirimlerinizi gerçekten çok isterim.

Clever AI Humanizer: Dedektörleri Kandırmaya Çalışırken Gerçek Deneyimim

Bir süredir ücretsiz AI humanizer’larla oynuyorum; biraz meraktan, biraz da neredeyse her gün birinin “en iyi AI humanizer hangisi???” diye sorup, sanki tüm dertleri için sihirli silgiymiş gibi davranmasından.

Kısa versiyon: Clever AI Humanizer’ı aslında oldukça acımasız bir teste soktum ve özellikle ücretsiz bir araç için beklediğimden çok daha iyi iş çıkardı.

Phishing yememeniz için link:
Clever AI Humanizer resmi site: https://aihumanizer.net/tr
AI Writer sayfası: https://aihumanizer.net/trai-writer

Evet, bu gerçek olan. Google Ads ile marka adını kapmaya çalışan bir sürü taklitçi var, sonra da sizi abonelikler ve “pro” planlarla vuruyorlar.

Gördüğüm kadarıyla Clever AI Humanizer’ın kendisi hiçbir zaman ücretli bir katmana sahip olmadı. Upsell yok, token yok, hiçbir şey yok. Kart isteniyorsa, doğru sitede değilsiniz.

Nasıl Test Ettim?

Nazik davranmaya çalışmadım.

ChatGPT 5.2 kullanarak tamamen AI tarafından yazılmış, ironik biçimde Clever AI Humanizer hakkında bir metin ürettim. Yani:

• %100 AI tarafından üretilmiş giriş
  • Öncesinde hiçbir düzenleme yok
  • Sonra direkt Clever AI Humanizer’a yapıştırdım

İlk denemede Simple Academic modunu seçtim.

Bu mod ilginç çünkü:

• Tam akademik yazı değil
  • Yine de biraz “resmi” bir havası var
  • Bu ton türü genelde dedektörlerin alarma geçtiği çeşit; “çok temiz” ya da “çok yapılandırılmış” gelen her şeyi bayılarak işaretliyorlar

Benim düşüncem şuydu: Bu stil altında hayatta kalabiliyorsa, muhtemelen daha kolay modların da üstesinden gelir.

AI Dedektör Sonuçları (İlk Tur)

Humanize edilmiş metni klasik dedektörlerle kontrol ettim.

ZeroGPT

Bu dedektöre pek güvenmiyorum artık. Bir keresinde ABD Anayasası’nı %100 AI diye işaretlemişti, bu bayağı uç bir durum. Ama hâlâ en çok arananlardan olduğu için yine de kullandım.

• Sonuç: %0 AI

Yani ZeroGPT’ye göre tamamen insan yazımı görünüyordu.

GPTZero

Sırada GPTZero vardı. Aynı metinle, aynı prosedür.

• Sonuç: %100 human, %0 AI

Burada da tertemiz bir geçiş oldu.

Peki Metin Gerçekten İnsan Gibi mi Okunuyor?

Benim için dedektör sonuçlarından daha önemli kısım burası.

Birçok AI “humanizer” dedektörleri geçebiliyor ama:

• Grameri bozuyor
  • Paragrafları pelteye çeviriyor
  • Ya da hiçbir insanın gerçekten kullanmadığı tuhaf ifadeler serpiştiriyor

Bu yüzden çıktıyı tekrar ChatGPT 5.2’ye verdim ve kaliteyi, tonu ve insan yazımı hissi verip vermediğini yorumlamasını istedim.

ChatGPT 5.2’nin özetlediği kadarıyla:

• Gramer: sağlam
  • Stil (Simple Academic): fena değil, ama yine de insan revizyonu öneriyor

Bu konuda katılıyorum. Humanize’den sonra “hiç düzenleme gerektirmez” diyen her araç hayal satıyor. Her zaman kendi sesinize uysun diye gözden geçirip düzeltmeniz gerekiyor.

Dahili AI Writer’larını Test Etmek

Yeni ekledikleri bir özellik var: AI Writer:
https://aihumanizer.net/trai-writer

Humanizer’larda bunu pek görmüyoruz. Çoğu, içeriği başka bir LLM’den kopyalayıp yapıştırmanızı bekler. Bu araç ise:

• Metni yazabiliyor
  • Aynı anda humanize edebiliyor

Teknik açıdan bakınca, bu onlara şu konularda daha fazla kontrol sağlıyor:

• Cümle yapısı
  • Kelime seçim kalıpları
  • Token dağılımı

Muhtemelen dedektörlerde daha iyi performans göstermesinin sebebi de bu.

Şu şekilde test ettim:

• Stil: Casual
  • Konu: AI humanization, Clever AI Humanizer’dan da bahsedilecek
  • Ayrıca bilerek prompt’a bir hata ekledim, bunu nasıl ele alacağını görmek için

Hoşuma gitmeyen bir nokta:

300 kelime istedim. Buna uymadı.

300 istiyorsam, 300 civarında bir şey görmek isterim; ciddi şekilde üzerine çıkılmasını değil. Kelime sayısına gevşek yaklaşması, sanırım ilk somut şikayetim.

AI Writer Çıktısında AI Tespiti

AI Writer’ın ürettiği metni tekrar dedektörlerden geçirdim.

• GPTZero: %0 AI
  • ZeroGPT: %0 AI, %100 human gibi okundu
  • QuillBot dedektör: %13 AI

QuillBot’ta %13 oldukça iyi bir skor. “Düzeltilmiş” pek çok AI içerik %50 civarında ya da daha yüksek çıkıyor.

Ne Kadar “İnsan” Gibi Okunuyor?

Sonra bu AI Writer çıktısını tekrar ChatGPT 5.2’den geçirdim, ikinci bir görüş almak için.

Özetle:

• Güçlü ve doğal okundu
  • Modele göre insan yazımı gibi hissettirdi
  • Yani sadece basit dedektörleri geçmekle kalmadı, gelişmiş bir LLM’i de insan yazmış gibi kandırdı

Ücret istemeyen bir araç için oldukça etkileyici.

Diğer Humanizer’larla Karşılaştırma

Kendi testlerimde ilginçleşen kısım burasıydı.

Clever AI Humanizer şu araçlardan daha iyi performans gösterdi:

• Grammarly AI Humanizer, UnAIMyText, Ahrefs AI Humanizer, Humanizer AI Pro gibi ücretsizler
  • Walter Writes AI gibi çeşitli ücretli araçlar
  • Ve şu “undetectable” sınıfındaki araçlar: StealthGPT, Undetectable AI, WriteHuman AI, BypassGPT

Kullandığım karşılaştırma tablosu şöyleydi:

Araç Ücretsiz AI dedektör skoru
:star: Clever AI Humanizer Evet %6
Grammarly AI Humanizer Evet %88
UnAIMyText Evet %84
Ahrefs AI Humanizer Evet %90
Humanizer AI Pro Sınırlı %79
Walter Writes AI Hayır %18
StealthGPT Hayır %14
Undetectable AI Hayır %11
WriteHuman AI Hayır %16
BypassGPT Sınırlı %22

Bu %6’lık skor, Clever AI Humanizer’ı şu an için ücretsiz araçlar arasında zirveye koymamın temel sebebi.

Pek de Harika Olmayan Yönleri

Mükemmel değil ve buna sihirli mermi muamelesi yapan herkes hayal kırıklığına uğrar. Fark ettiğim bazı sorunlar:

• Net kelime sayısına uymuyor
  • Bazen orijinal kelime seçiminden ya da yapıdan hafifçe sapabiliyor
  • Gelişmiş bazı LLM’ler hâlâ örüntünün bazı parçalarını yakalayıp bölümleri AI vari diye işaretleyebiliyor
  • Yoğun düzenleme yapmazsanız, metin hiçbir zaman tam anlamıyla “sizin” stiliniz olmuyor

Olumlu tarafta:

• Gramer genelde denetleyiciler ve LLM yorumlarına göre 10 üzerinden 8–9 civarında
  • Akış fena değil ve saçmalığa dönüşmüyor
  • Dedektörleri geçmek için bariz sahte hatalara yaslanmıyor

Bazı araçlar sadece “i have 2 go now” gibi şeyler yazarak “insan” sinyali üretmeye çalışıyor. Clever AI Humanizer bunu yapıyor gibi görünmedi. Kişisel olarak, sadece tarayıcıyı kandırmak uğruna bilerek yazım hatası ya da bozuk gramer istemiyorum.

Şunu da söylemek lazım: Her araçta %0 AI sonucu alsanız bile, bazen yüzeyin altında o LLM ritmini hâlâ “hissedebiliyorsunuz”. İnce ama var. Bu spesifik olarak Clever AI Humanizer’ın suçu değil; daha çok, şu an tüm tespit/humanization dünyasının geldiği nokta.

Daha Büyük Resim: Kedi Fare Oyunu

Bu ekosistemin tamamı uzun bir kedi-fare oyunu gibi:

• Dedektörler gelişiyor
  • Humanizer’lar uyum sağlıyor
  • Döngü tekrar ediyor

Bu araçları kullanıyorsanız, şunları aklınızda tutun:

• Hiçbir araç geleceğe karşı garantili değil
  • Hiçbir dedektör %100 güvenilir değil
  • Ve hâlâ kendiniz düzenleme yapmanız gerekiyor

Clever AI Humanizer şu an için nadir bulunan birkaç şey sunuyor:

• Ücretsiz
  • Benim testlerimde popüler dedektörleri oldukça istikrarlı biçimde geçiyor
  • Okunabilir, çoğunlukla temiz metin üretiyor

Yine de tüm beyin gücünüzü ona emanet etmeyin.

Ek Linkler ve Kaynaklar

Daha derine inmek isterseniz, tespit ekran görüntüleri ve daha fazla karşılaştırmanın olduğu bazı ilgili Reddit paylaşımları:

Kullanırsanız, metninizi yine de düzenleyin. Bunu “bunu insan yap” düğmesi değil, daha çok gürültü filtresi gibi düşünün.

Yaklaşık 3 aydır Clever AI Humanizer’ı müşteri bloglarında ve birkaç afiliye sitede kullanıyorum, o yüzden burada abartısız versiyon var.

1. Gerçek okurlara doğal geliyor mu?
Çoğunlukla evet, şu şartlarla:

• En azından fena olmayan bir AI içeriğiyle başlamanız (tamamen jenerik gevezelik değil)
  • Doğru tonu seçmeniz (ben en çok Samimi ya da Basit Akademik tonlarını kullanıyorum)
  • Sonrasında mutlaka manuel bir tur yapmanız

Yaklaşık 40 insanlaştırılmış makaleden sadece 2’sinde müşteriden “biraz resmi / robotik hissettiriyor” geri bildirimi aldım. Bu iki durumda da sorun gramer değildi; metnin sesi aşırı kibar bir stajyer gibiydi. Yani okunaklı ve temiz, ama sihirli şekilde sizin kişisel sesinizi yaratmıyor. Metne kendi kalıplarınızı, küçük yorumlarınızı eklemek ve birkaç cümleyi kısaltmak isteyeceksiniz.

2. AI dedektörleri ve gerçek kullanım
Dedektörlere takıntılı değilim ama birkaç durum beni mecbur bıraktı:

• Bir müşterinin kurum içi editörü GPTZero kullanıyor
  • Başka bir müşteride, “çoğunlukla AI” diye işaretlenen yazılar otomatik reddedilen okulvari bir politika vardı

Clever AI Humanizer bana şunları sağladı:

• GPTZero ve benzeri araçlarda tutarlı şekilde “çoğunlukla insan / insan” skorları
  • Sadece “başka bir LLM ile yeniden yaz” yönteminden çok daha iyi sonuçlar

@mikappsreviewer ile aynı fikirdeyim; ZeroGPT oldukça dengesiz ve çok da kafaya takmaya değmez, ama pratikte Clever AI Humanizer çoğu tarayıcıyı sakinleştiriyor. Kendi testlerinde gösterdikleri gibi her seferinde kusursuz %0 yakalamıyorum ama skorlar rahatça “kimsenin paniğe kapılmayacağı” aralıkta kalıyor.

3. SEO etkisi (aslında umursadığınız kısım bu)
İşin ilginçleştiği yer burası.

3 sitede şöyle test ettim:

• Eski yöntem: ChatGPT içerik + hafif manuel düzenleme
  • Yeni yöntem: ChatGPT içerik → Clever AI Humanizer → manuel düzenleme

Yaklaşık 8–10 haftalık metrikler:

• İndeksleme sorunu yok
  • Toplu deindeksleme yok
  • İnsanlaştırılmış yazılara bağlı belirgin “yararlı içerik” düşüşü yok
  • Clever AI Humanizer ile yazdığım birkaç yazı şu anda fena olmayan long-tail trafik çekiyor

Dikkatimi çekenler:

• Konu derinliği zaten zayıf olan yazılar, sırf insanlaştırıldıkları için sihirli şekilde daha iyi performans göstermedi
  • İnsanlaştırmadan sonra kendi deneyimlerimi, ekran görüntülerimi veya örneklerimi eklediğim yazılar, eski “saf AI + hafif düzenleme” yazılardan genel olarak daha iyi performans gösterdi

Başka bir deyişle, Clever AI Humanizer sunum ve “havası” konusunda yardım etti ama sıralama hâlâ yazının gerçekten sorguyu çözüp çözmediğine bağlıydı. Sürpriz değil.

4. Canımı sıktığı noktalar

Sürekli karşılaştığım birkaç eksi yön:

• Kelime sayıları özensiz. 1.500 kelimeye ihtiyacım varsa 1.900 ya da 1.200 çıkabiliyor. Ölümcül değil ama kelime bazlı fiyatlandırmada sinir bozucu.
  • Bazen o kadar agresif yeniden ifade ediyor ki belirli nüanslar veya örnekler yumuşuyor. Sayılar, talimatlar ya da hukuki havası olan kısımlar varsa hızlıca tekrar gözden geçirmeyi öğrendim.
  • Orijinal içerik aşırı jenerikse, çıktı sadece daha “insan gibi” duran bir jenerik oluyor. Kötü araştırmayı düzeltmiyor.

Aslında @mikeappsreviewer’a göre biraz daha az heyecanlıyım: Gelişmiş LLM’leri “yarış silahlanması” senaryosunda güvenilir şekilde kandırdığını düşünmüyorum. Daha yeni modellerle yaptığım bazı testlerde hâlâ “muhtemelen AI destekli” sonucu geldi. Ama bu gerçek iş akışında şu ana kadar hiç sorun olmadı, çünkü müşteriler ve platformlar daha zayıf dedektörler kullanıyor.

5. İş akışında gerçekten nasıl kullanıyorum

Benim için işe yarayan düzen:

1. Bir LLM ile taslak çıkar, ama kendi iskeletini ve temel başlıklarını mutlaka sen ver.
  2. Clever AI Humanizer’dan, sitenin tonuna uyan bir ayarla geçir.
  3. Manuel olarak:
    • Kişisel yorumlar veya ufak notlar ekle
    • Uzun cümleleri kısalt veya böl
    • Benzersiz örnekler ya da anekdotlar ekle
    • Girdiği ufak gerçeklik bulanıklıklarını düzelt

Bu kombinasyon bana şu tür içerik veriyor:

• Normal kullanıcıya doğal okunuyor
  • Basit dedektörleri korkutmuyor
  • Pratikte SEO cezasına yol açmadı

6. Peki kullanmalı mısınız?

Hedefiniz şunlarsa:

• Daha yumuşak okunan, daha güvenli hissedilen AI içerik
  • Müşteriler, okullar veya düşük seviye araçlardaki temel AI kontrollerini tetikleme riskini azaltmak
  • Metninizi paywall arkasında rehin tutmayan ücretsiz bir seçenek

O zaman evet, Clever AI Humanizer gerçekten araç setinize eklemeye değer. Sadece “düğmeye bas, insan ol” gibi görmeyin. Daha çok, hâlâ elle ayarlayıp temizlemeniz gereken akıllı bir gürültü filtresi gibi düşünün.

Eğer tek başına sıralamaları uçurmasını ya da hiçbir çaba harcamadan sizin birebir kişisel sesinizi kopyalamasını bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.

Yaklaşık 2 aydır birkaç içerik sitesinde ve bazı müşteri işlerinde Clever AI Humanizer kullanıyorum, o yüzden bu tamamen teorik olmayan bir değerlendirme.

@mikeappsreviewer ve @ombrasilente’in söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama bir noktada itirazım var: ton konusunda onların testlerinin hissettirdiği kadar “kur ve unut” bir araç değil. Marka sesi umurunuzdaysa mutlaka düzenleme yapacaksınız.

Ne kadar doğal geliyor?
Normal okur için: kimsenin şikâyet etmeyeceği kadar iyi.
Titiz editör için: “çok cilalı bir blog yazarı gibi duruyor.”

Genelde utandıran ya da bozuk İngilizce üretmiyor. Asıl sorun, kişiliği düzleştirmesi. Humanizer’dan geçirdikten sonra bütün yazarlarım benzer tınlamaya başlıyor; ta ki geri dönüp kişisel ifadeler, espriler ya da görüşler ekleyene kadar. Yani evet, doğal, ama “genel geçer doğal”.

Gerçek hayatta AI dedektörleri
Clever AI Humanizer çıktısını şu araçlara karşı test ettim:

• GPTZero (bir müşterim dahili olarak kullanıyor)
  • Copyleaks (bazı platformlar entegre ediyor)
  • Birkaç eski tip tarayıcı eklentisi dedektör

Sonuç:
Çoğu makale “muhtemelen insan” ya da “karışık ama kabul edilebilir” olarak döndü. Birkaç “AI destekli” uyarısı aldım ama reddedilmeye yol açan bir şey olmadı. Düz LLM çıktısıyla kıyaslayınca fark epey belirgindi.

Yani korkunuz dedektörlerden anında otomatik ban ise, Clever AI Humanizer oldukça yardımcı oluyor, ama %100 değil. Gelecekteki dedektörleri kandıracağına kariyerimi bağlamam. Bu bir yara bandı, görünmezlik pelerini değil.

SEO etkisi
İnsanlaştırıcıların gücünün abartıldığı yer bence burası.

Niş bir sitede yaklaşık 20 yazıda gördüklerim:

• Hiç indeksleme sorunu olmadı
  • Humanize edilmiş içerikleri eski içerikle karıştırınca toplu düşüş yaşanmadı
  • Gerçek değeri olan (orijinal örnekler, kendi ekran görüntülerim, test sonuçlarım) yazılar aramada gayet iyi gitti
  • Yüzeysel, sığ yazılar ise sığ kaldı; sadece “daha insansı tınlıyor” diye bir anda sıralamada fırlamadı

Yani Clever AI Humanizer kendi başına sıralamayı yükseltmedi. Yaptığı şey, AI ağırlıklı taslaklarımı yeterince güvenli hale getirip, ben içeriği gerçekten faydalı hale getirmeye odaklanırken bariz AI izlerini dert etmeyi bırakmamı sağlamak oldu.

Beni rahatsız eden tarafları
Bence yeterince konuşulmayan bazı noktalar:

• Bazen teknik dili gereğinden fazla yumuşatıyor. Eğitim yazıları veya adım adım rehberlerde, bazı orijinal netlikleri geri getirmem gerekti.
  • Karşılaştırma tablolarında ya da artı/eksi listelerinde dikkat etmezseniz anlamı hafifçe değiştirebiliyor.
  • Başkalarının da dediği gibi, kelime sayısı kontrolü zayıf. Sabit ücretli iş yapıyorsanız fark ediyorsunuz.

Ayrıca ara sıra “akıcı” olmaya fazla çalışıyor ve daha uzun, daha geveze cümlelerle kalıyorsunuz. Bazı yazılarda metni tekrar vurucu yapmak için gerçekten %15–20 kadarını kesmek zorunda kaldım.

Benim açımdan özet

• Amacınız şunlarsa:

• AI ile yazılmış taslakları daha organik hissettirmek
    • Basit AI dedektörlerini tetikleme riskini azaltmak
    • Maliyeti sıfırda tutmak

O zaman, Clever AI Humanizer’ı iş akışınızda kullanmanızı öneririm.

• Amacınız şunlarsa:

• Çöp içeriği sihirli şekilde sıralamada yükseltmek
    • Hiç uğraşmadan benzersiz ses tonunuzu kusursuz taklit etmek
    • Her yeni dedektör karşısında kalıcı olarak tespit edilemez olmak

Bunu hiçbir araç, Clever AI Humanizer dahil, yapamaz.

Benim düzenim şu: önce LLM ile taslak çıkarıyorum, sonra Clever AI Humanizer’dan geçiriyorum, ardından 15–30 dakika harcayıp “gerçekten insanlaştırıyorum”; yani görüş ekliyorum, süslü lafları buduyorum, teknik bulanıklıkları düzeltiyorum. Bu kombinasyon şu ana kadar iyi işledi ve SEO ya da dedektör tarafında bu araca bağlı bir felaket yaşamadım.