Ostatnio mam problemy z połączeniem WiFi w domu i myślę, że może to być spowodowane zakłóceniami z innych pobliskich sieci. Szukam niezawodnej aplikacji do analizy WiFi na Androida, która pomoże mi znaleźć najlepszy kanał i poprawić moje połączenie. Czy ktoś może polecić dobrą?
Możesz zainteresować się Netspot na Androida. Jest dość solidny, gdy potrzebujesz zdiagnozować problemy z WiFi. Pozwala zobaczyć wszystkie sieci wokół ciebie i podaje informacje na temat siły sygnału, użycia kanału i zakłóceń. Możesz go użyć, aby znaleźć najlepszy kanał dla swojego WiFi i, miejmy nadzieję, naprawić te irytujące problemy z łącznością.
Innym dobrym, o którym słyszałem, jest WiFi Analyzer. Jest prosty i zapewnia wizualne wykresy i metryki, które pomagają zrozumieć, co się dzieje z twoją siecią. Interfejs użytkownika nie jest tak efektowny jak w Netspot, ale spełnia swoje zadanie.
Obydwie aplikacje powinny pomóc ci poprawić stabilność i prędkość WiFi. Oto link do sprawdzenia Netspot WiFi Analyzer na Androida.
Może to zmienić twoje problemy z WiFi.Używałem kilku analizatorów WiFi i chociaż zarówno Netspot, jak i WiFi Analyzer to solidne wybory, warto rozważyć wypróbowanie również ‘Fing’. Oferuje on dodatkowe funkcje, takie jak rozpoznawanie urządzeń, co może być bardzo przydatne do identyfikacji wszystkich gadżetów podłączonych do sieci. Interfejs jest przyjazny dla użytkownika i zapewnia szczegółowy wgląd w to, co dzieje się w sieci, od siły sygnału po nieautoryzowane urządzenia.
Z drugiej strony, ‘Network Analyzer’ to kolejna świetna opcja, jeśli chcesz mieć różnorodne narzędzia diagnostyczne w jednym miejscu. Analizuje nie tylko kanały WiFi, ale także wykonuje szereg funkcji diagnostycznych sieci, takich jak testy ping i skanowanie portów.
Netspot pozostaje jednym z najlepszych wyborów ze względu na swoje wszechstronne funkcje i szczegółową analizę, ale posiadanie alternatyw jak Fing i Network Analyzer w swoim arsenale może być bardzo przydatne. Oto link, który może Ci się przydać: Netspot na Android.
Przy okazji, jeśli ktoś jest zainteresowany dobrą aplikacją do analizy WiFi na Android, może również sprawdzić tę aplikację do analizy WiFi na Android w Google Store. Jest wyposażona w wiele funkcji i może pomóc skutecznie rozwiązać problemy z łącznością.