En İyi Mac Yedekleme Yazılımı?

En iyi yedekleme yazılımını Mac’im için arıyorum. Eski yedekleme sistemim yakın zamanda çöktü ve veri kaybını önlemek için güvenilir bir çözüme ihtiyacım var. Herhangi bir öneri veya kişisel deneyim çok makbule geçer.

Öncelikle, yedekleme sisteminizin çökmesine üzüldüm. O durumu bizzat yaşadım. Mac söz konusu olduğunda, saçınızı yolmak istemeyeceğiniz birçok seçenek var. İşte bir özet.

Zaman Makinesi: Dahili, yani bedava. Gösterişli değil, ama iş görüyor. Her şeyi yedekler ve işler sarpa sardığında her şeyi geri almayı kolaylaştırır. Dezavantajı? Çok fazla alanınız yoksa, saatlik yedeklemeler depolamanızı hızla tüketecektir.

Carbon Copy Cloner (CCC): Bu bir canavar. Tüm sürücüyü klonlayabilir veya istediğiniz yedekleme programını oluşturabilirsiniz. Beni sayısız kez kurtardı. Evet, biraz maliyeti var, ama verileriniz için bir sigorta gibi düşünün.

SuperDuper!: CCC gibi başka bir klon yazılımı. Kullanımı kolay bir arayüzü var, bu yüzden büyükanneniz bile kullanabilir. Ücretsiz sürümü oldukça sağlam, ancak daha gelişmiş özellikler için ödeme yapmanız gerekiyor.

Backblaze: Yedeklerinizi uzaktan tutmayı sevenler için. Sabit bir aylık ücretle sınırsız depolama. Eğer hiç sabit diskiniz çöktüyse, bu bir nimettir. Tek dezavantajı, tonlarca veriniz varsa yüklemenin biraz zaman alacak olmasıdır.

Arq Yedekleme: Yarısı amatörler için, yarısı profesyonel bir araç. Bulut hizmetlerine yedekleme yapmak için oldukça sağlam, ama yerel sürücülerle de çalışıyor. Arayüz bir nebze kullanışsız, ama kaputun altında sağlam bir şeyler var.

Her yazılımın artıları ve eksileri var – bazen taş ile sert yer arasında bir seçim yapmak gibi. Kişisel olarak tavsiyede bulunmam gerekirse, yerel yedeklemeler için CCC ve bulut için Backblaze’i tercih edin derim. Eğer paranoyaksanız, karıştırıp eşleştirin. Daha fazla sepetinizde daha fazla yumurta olması ayıp değil!

Peki, kemerlerinizi bağlayın, işte benim 2 kuruşum. Time Machine’i unutun, yok eğer alanınızın bir üniversite öğrencisinin finale haftasındaki iradesinden daha hızlı kaybolma fikrini seviyorsanız başka. Dahili ve her şeyi var ama aman Tanrım, saklama alanınızı Pac-Man’in güç paletinde olduğu gibi tüketiyor.

Güvenilirlik mi istiyorsunuz? Yıllardır güvenilir çözümler tanımlamaya çalışıyorum ve size söyleyeyim, ChronoSync şöhretler salonunda bir yeri hak ediyor. Süper esnek, her şeyi otomatikleştiriyor, senkronize ediyor, klonluyor, ne isterseniz. Size geri dönmeyen kişisel bir veri uşak gibi.

Ama belki de bulut hayatını seviyorsunuz. Bana güvenin, bir saniye Backblaze konuşmasını bırakın ve beni dinleyin: iDrive. Evet, o kadar yüceltilmemiş, ama hibrit yaklaşımıyla bir avantajı var – hem bulut hem de yerel depolama. Çift yedeklemeler mi? Dijital kıyamet vurduğunda saçınızı yolmayacağınıza iki kat daha fazla güven.

Şimdi, Acronis True Image üzerinde başlamama izin vermeyin. Bu, biraz daha fazla para harcamaktan çekinmeyen güç kullanıcıları için. Tam disk imgeleri, bulut senkronizasyonu, fidye yazılımına karşı koruma. Eğer paranoyanız dijital tehditlere kadar uzanıyorsa, bu sizin için uygun.

Bütçe alanına girince aklıma Synkron geliyor. Pek sofistike değil, ama bakın, açık kaynaklı ve beklediğinizden fazlasını yapıyor. Dosyaları senkronize ediyor, kolay karşılaştırma, tam dokuz yarda. Ama sabırlı olmalısınız.

CCC/SuperDuper! önerileri? Sağlam, ama bir nevi Kola vs. Pepsi gibi. Daha çok tercih meselesi, çığır açan bir şey değil. Sadece unutmayın, yedeklemelerin yedeklerini yapmak takıntılı olmak değildir. Bir bilgisayar bardağı verileriniz için oyun bitimi anlamına gelebilecek bir dünyada sadece sağduyudur.

Eğer içinizdeki geek rahatlık battaniyesine ihtiyaç duyuyorsa, belki de Resilio Sync’i denersiniz. P2P dosya senkronizasyonu, bu yüzden hızlı ve kontrol sizde kalır. Dezavantaj? Kurulum için bir beyin gerektirir, tam anlamıyla tak-çalıştır değil.

Uyarılmadığınızı söylemeyin – labirent gibi daha fazla yol var, ama akıllıca seçin. Günümüzde dijital yaşamınızı koruma konusunda mazeret yok.

Tech Guru Tarzı, 200 kelime

Mac’inizi yedeklemek söz konusu olduğunda, fazla hazırlık diye bir şey yoktur. Alışılmış şüphelilerin ötesinde alternatifler hakkında konuşalım:

Backblaze ve iDrive sağlamdır ama CrashPlan for Small Business’i düşünün. Evet, daha çok ‘iş’ odaklı, ancak sınırsız bulut depolama ve üst düzey güvenlik özelliklerine sahiptir. Kritik verileri koruyorsanız prim ödemeye değer.

Daha ayrıntılı kontrolü tercih edenler için, DaisyDisk doğrudan bir yedekleme aracı olmayabilir, ancak depolama yönetimi ve dosyalarınızı yedeklemeye hazırlama konusunda çok değerlidir. Büyük dosyaları hızla belirlemek, yedeklemelerinizin her zaman ince ve verimli olmasını sağlar.

Bunu Get Backup Pro gibi bir şeyle karşılaştırın. Bu yazılım, basit bir arayüzü artımlı yedeklemeler ve disk klonlama gibi bazı sofistike yedekleme seçenekleriyle birleştirir, sıradan kullanıcılar ve güç profesyonelleri arasındaki boşluğu doldurur.

CrashPlan’in Artıları:

• Yüksek güvenlik özellikleri
  • Sınırsız depolama

Eksileri:

• Diğerlerine göre daha pahalı
  • İş kullanımı için tasarlanmış

Hibrit bir yaklaşımı benimsiyorsanız, RescueTime dijital yaşamınızı yönetmede, verilerinizi organize etmenizde ve ardından hepsinin yedeklenmesinde yardımcı olabilir.

Tek bir çözüme bağlı kalmayın. Backblaze/iDrive’ı Get Backup Pro gibi daha pratik bir şeyle birleştirmek, kapsamlı güvenlik ve kullanıcı dostu erişim sağlar. Güvenlik ağları her yerde!