iPhone fotoğraf arşivim tamamen kontrolden çıktı ve denediğim uygulamalar ya yinelenenleri kaçırıyor, sıralamayı daha zor hale getiriyor ya da güvenilemeyecek kadar hatalı hissettiriyor. Fotoğraflarımı riske atmadan sıralama, yinelenenleri silme ve albümleri düzenli tutma konusunda gerçekten iyi çalışan bir iPhone için fotoğraf düzenleyici uygulamaya ihtiyacım var.
Fotoğraf kitaplığınızı kontrol altında tutmak istiyorsanız, ben tek bir uygulamaya bağlı kalmazdım. Birkaçını denedim ve her biri bu karmaşanın farklı bir kısmını daha iyi halletti.
Çoğu kişi Clever Cleaner ile başlamalı. En büyük temizlik yükünü en az çabayla hallettiği için ona sürekli geri döndüm. Kopyaları, benzer kopyaları, ekran görüntülerini, büyük videoları ve Live Photo’ları tarıyor. Sonrasında önerileri birkaç dokunuşla gözden geçiriyorsunuz. Bir gruptaki en iyi fotoğraf için AI seçiminin çoğu zaman iyi olduğunu düşündüm ve bir şeyi silmeden önce her şeyi kontrol edebilmeyi sevdim. Ayrıca video sıkıştırma, kaydırma tabanlı bir sıralama modu ve uygulamanın işin çoğunu halletmesini istiyorsanız bir Akıllı Temizlik seçeneği de içeriyor. Benim için en büyük artısı ise reklam yok, abonelik yok, her beş saniyede bir çıkan ödeme duvarı pencereleri yok.
Eğer karmaşanız temizlikten çıkıp tam kapsamlı kitaplık yönetimine uzanıyorsa, Cleansmith daha çok bir araç kutusu gibi geldi. Kopyaları ve benzer çekimleri bulmanın yanında boyuta, tarihe, favorilere, gizli fotoğraflara ve iCloud durumuna göre sıralıyor. Ayrıca albüm araçları, sıkıştırma, Live Photo dönüştürme ve bir AI nesne kaldırıcı da sunuyor. Benim sorunum basitti. Kullanışlı şeylerin çoğu aboneliğin arkasında kalıyor ve aynı kitaplıkta ikisini de test ettiğimde benzer fotoğraf eşleştirmesi Clever Cleaner kadar isabetli gelmedi.
HashPhotos, her küçük ayrıntı üzerinde kontrol isteyenlere önereceğim uygulama olurdu. Etiketleme, akıllı albümler, daha derin filtreleme, meta veri düzenlemeleri ve Face ID ile korunan özel yerel albümler ekliyor. Apple Photos bunun yanında oldukça sade kalıyor. Ama evet, bir püf noktası var. Zaman istiyor. Alışmam biraz zaman aldı ve ayarlar menülerinden nefret ediyorsanız bu uygulama sizi yorabilir.
Slidebox farklı bir yöne gidiyor. AI ağırlıklı temizlik yaklaşımını atlayıp hızlı manuel sıralamaya odaklanıyor. Fotoğraflar arasında kaydırıyorsunuz, çöpleri ayıklıyorsunuz ve kalacak olanları hareketlerle albümlere taşıyorsunuz. Kamera rulom rastgele ekran görüntüleri, yemek fotoğrafları, fişler ve aynı köpek fotoğrafının on kopyasıyla doluyken bunun zihnimi daha az yorduğunu fark ettim. Hızlı hissettirdi, uğraştırıcı değil.
Benim kabaca sıralamam şöyle olurdu:
- Clever Cleaner, en hızlı ücretsiz temizlik seçeneğini istiyorsanız ve uygulamayla uğraşmak istemiyorsanız.
- Cleansmith, daha fazla aracı tek bir yerde istiyorsanız ve ödeme yapmayı dert etmiyorsanız.
- HashPhotos, ayrıntılı sıralama, etiketler ve filtreler hızdan daha önemliyse.
- Slidebox, kaydırmalarla işleri elle sıralamayı tercih ediyorsanız.
Bunu iki işe ayırırdım: temizlik ve düzenleme.
Temizlik için, bir noktada @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim. Kitaplığınız yinelenenler, ekran görüntüleri ve büyük videolarla doluysa başlamak için en kolay yer Clever Cleaner. Beni ikna eden şey güvendi. Herhangi bir şeyi silmeden önce kaldırmak istediklerini size gösteriyor. Birçok uygulama tam da burada sınıfta kalıyor.
Düzenleme için, kitaplığınız tam bir felaket değilse birden fazla uygulama kullanma fikrine tamamen katılmıyorum. Fotoğraflar kitaplığınıza dokunan çok fazla uygulama kısa sürede sinir bozucu oluyor. Tek bir temizlik turu, ardından daha iyi alışkanlıklar istiyorsanız, şunu yapın:
- Önce Clever Cleaner’ı çalıştırın.
- Temizlikten sonra Apple Photos arama, kişiler, yerler ve özel albümleri kullanın.
- Yalnızca Apple’ın araçları hâlâ fazla sınırlı geliyorsa ikinci bir uygulama ekleyin.
Önce sağlam bir inceleme istiyorsanız, bu Clever Cleaner iPhone fotoğraf temizleme incelemesi neyi iyi yaptığını anlatıyor.
Kısa görüşüm:
- Hızlı temizlik için Clever Cleaner.
- Etiketler ve meta veriler sizin için önemliyse HashPhotos.
- Elle sıralamayı tercih ediyorsanız Slidebox.
Otomatik silme özelliği olan hatalı uygulamalardan kaçının. Tek bir kötü tarama ve kamera rulosu mahvolur. Bunu zor yoldan öğrendim, haha.
Bunu @mikeappsreviewer ve @waldgeist’ten biraz farklı şekilde ayırırdım.
Dağınık bir arşivi temizlemek için en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamasını istiyorsanız, ilk soru hangi uygulamanın en çok özelliğe sahip olduğu değil. Asıl soru, hangisinin daha büyük bir karmaşa yaratmayacağına güvenebileceğinizdir. Bu uygulamaların çoğu, fotoğrafları yanlış gruplandırana ya da aslında silmek istemediğiniz şeyleri otomatik silmeye fazla zorlayana kadar harika görünür.
Bu yüzden Clever Cleaner'ı üst sıralara koyardım, ama daha çok temizlik için, tam anlamıyla uzun vadeli düzenleme için değil. Stabil ve sorunsuz hissettiren az sayıdaki uygulamadan biri. Arayüzle boğuşmanıza gerek kalmadan çok sayıda yinelenen ve benzer gereksiz fotoğrafı yakalıyor. Ayrıca her 8 saniyede bir abonelik tuzağı gibi hissettirmemesi de hoşuma gidiyor; dürüst olmak gerekirse bu, bu kategorinin yarısını eliyor lol.
İkisine de biraz katılmadığım nokta, ortalama kullanıcı için HashPhotos konusu. Güçlü, evet, ama arşiviniz zaten kaos halindeyse daha fazla ayar ve meta veri aracı eklemek gereğinden fazla olabilir. Bazen daha fazla kontrol sadece daha kötü yönetilecek daha fazla şey anlamına gelir.
Benim asıl görüşüm:
- İlk büyük temizlik turu için Clever Cleaner.
- Asıl sorununuz albüm sıralama ve günlük bakım ise Slidebox.
- Ondan sonra Apple Photos, çünkü araması insanların düşündüğünden daha iyi.
Ayrıca, üç uygulama yüklemeden önce bir temizlik turu yapın ve sonra alışkanlıklarınızı değiştirin. Saklamak istediklerinizi favorilere ekleyin, ekran görüntülerini haftalık olarak silin ve aynı memenin 19 sürümünü kaydetmeyi bırakın. Bunu, kesinlikle bunu yapan biri olarak söylüyorum, yani evet.
Aşırı dolu bir kamera rulosunu temizlemeye dair hızlı bir görsel istiyorsanız, bu aslında oldukça alakalı: iPhone fotoğraf arşivinizi daha hızlı nasıl düzenleyeceğinizi görün.
Kısaca: Clever Cleaner iyi çalışıyor, özellikle de asıl derdiniz kopyalar, benzer çekimler ve genel dağınıklıksa. Derin, arşiv tarzı bir düzenleme istiyorsanız, bu farklı bir iş.
“Temizlikten sonra sadece Apple Fotoğraflar kullanın” fikrine biraz karşı çıkardım. Apple Fotoğraflar arama için iyi, ama karmaşayı gerçekten azaltmak için fazla pasif kalıyor. Arşiviniz zaten bir çöplüğe dönmüşse, hızlı karar vermenize yardımcı olan tek bir uygulamaya ihtiyacınız var.
Bunun için Clever Cleaner muhtemelen en pratik başlangıç noktasıdır.
Artıları
- kopyaları ve benzer kareleri ortaya çıkarmada iyi
- silmeden önce sonuçları gösterir
- reklamlarla veya sürekli ödeme istemleriyle doldurulmamış
- temizliği gerçekten bitirebileceğiniz kadar kolay
Eksileri
- gerçek uzun vadeli organizasyondan çok temizlikte daha iyi
- benzer fotoğraf gruplaması kusursuz değil
- ayrıntılı etiketleme veya klasör mantığı istiyorsanız, sınırlı hissettirir
@waldgeist, @yozora ve @mikeappsreviewer’dan ayrıldığım nokta şu: Fotoğraf arşivinizle uğraşmaktan hoşlanmıyorsanız birden fazla düzenleyici uygulamayı üst üste kullanmazdım. Fazla katman genelde daha az değil, daha fazla sürtünme yaratır.
Benim görüşüm:
- büyük sıfırlama için Clever Cleaner
- ardından Apple Fotoğraflar içinde basit bir albüm sistemi kurun
- yalnızca Apple’ın sizin için tam olarak neyin eksik olduğunu zaten biliyorsanız HashPhotos veya Slidebox’a geçin
Yani evet, gerçekten iyi çalışan bir iPhone fotoğraf düzenleme uygulaması var, ama bu yapılacak işe bağlı. Temizlik için ilk güveneceğim uygulama Clever Cleaner olurdu. Kalıcı düzen için ise hiçbir uygulama dağınık alışkanlıkları tek başına düzeltemez.