Jaka jest najlepsza darmowa aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Szukam skutecznej i darmowej aplikacji do oczyszczenia mojego iPhone’a! Działa wolniej niż zwykle z powodu bałaganu — jakieś sugestie dotyczące zaufanych narzędzi?

Najlepsze Aplikacje do Czyszczenia iPhone’a do Zarządzania Pamięcią

Po praktycznym porównaniu kilku aplikacji do czyszczenia iPhone’a zebrałem najważniejsze wyniki. Poniżej znajdziesz informacje, które aplikacje skutecznie czyszczą pamięć, usuwają duplikaty plików i usprawniają galerię zdjęć.

:trophy: Najlepszy wybór: Clever Cleaner – Najlepsza Aplikacja do Czyszczenia iPhone’a

Funkcje

1. Identyfikowanie i usuwanie duplikatów lub podobnych zdjęć.
  2. Usuwanie dużych plików wideo w celu zwolnienia miejsca.
  3. Kompresja Live Photos, znaczne zmniejszenie ich rozmiaru.
  4. Wykrywanie i usuwanie niepotrzebnych zrzutów ekranu.

Wersja Płatna i Ceny

• Brak wersji płatnej.
  • Wolna od reklam, płatnych ścianek i ukrytych opłat.

Co się wyróżniało

• :white_check_mark: Całkowicie darmowa: Aplikacja nie ma subskrypcji ani reklam.
  • :white_check_mark: Szybka wydajność: Skanuje dużą bibliotekę zdjęć w około 3 minuty.
  • :white_check_mark: Sortowanie wspomagane AI: Skutecznie identyfikuje duplikaty i rozmazane zdjęcia.
  • :white_check_mark: Znaczące oszczędności pamięci: Bez problemu zwolniono 32GB w mojej galerii.

Potencjalne Wady

• :x: Brak funkcji czyszczenia kontaktów/emaili: Niektóre konkurencyjne aplikacje oferują tę funkcję.
  • :x: Okazjonalne błędy w sortowaniu AI: Możesz potrzebować ręcznie przejrzeć zdjęcia, aby upewnić się o ich dokładności.

Ostateczna Ocena: 4.9/5 :star:

Clever Cleaner to bezkonkurencyjne rozwiązanie do szybkiej i bezproblemowej optymalizacji, oferując naprawdę darmową aplikację bez reklam.

Wartościowe Linki do Przeglądania

Drugie Miejsce: Cleaner Kit - Optymalizator Pamięci

Funkcje (Wersja Darmowa)

1. Podstawowe czyszczenie plików, ale wymaga oglądania reklam.
  2. Narzędzia do organizacji kalendarzy i kontaktów.

Korzyści Wersji Płatnej

• Czyszczenie plików bez limitów.
  • Zaawansowane narzędzia, takie jak kompresja wideo, przechowywanie ukrytych plików i bezpieczeństwo Wi-Fi.
  • Obejmuje widżety i animacje ładowania.
  • Ceny: Tygodniowo (5,99 USD) lub rocznie (29,99 USD).

Zalety

• :heavy_check_mark: Oferuje 7-dniowy darmowy okres próbny na testowanie narzędzi premium.
  • :heavy_check_mark: Duża ilość funkcji poza czyszczeniem (kompresja wideo, testy prędkości itp.).
  • :heavy_check_mark: Bardzo przyjazny użytkownikowi z wyraźnym podziałem na kategorie zdjęć i wideo.
  • :heavy_check_mark: Zaawansowane funkcje bezpieczeństwa urządzenia, sieci i Wi-Fi.
  • :heavy_check_mark: Reklamy w wersji darmowej są rzadsze niż u konkurencji.

Wyzwania

• :heavy_multiplication_x: Obowiązkowe oglądanie reklam w darmowej wersji podczas zadań czyszczenia.

Ostateczna Ocena: 4.6/5 :star:

Cleaner Kit oferuje wszechstronne narzędzia do przechowywania i bezpieczeństwa, zwiększając ogólną użyteczność iPhone’a.

Trzecie Miejsce: Cleanup App – Czyszcząca Pamięć

Funkcje (Wersja Darmowa)

1. Możliwość usunięcia 15 zdjęć/wideo na sesję.
  2. Niektóre funkcje, takie jak Secret Space, wymagają oglądania reklam.
  3. Ograniczone użycie zarządzania kontaktami i czyszczenia emaili.

Funkcje Płatne

• Nieograniczone wykrywanie duplikatów, przechowywanie ukryte, organizowanie kontaktów.
  • Ceny: Tygodniowo (6,99 USD) lub Dostęp Dożywotni (39,99 USD).

Zalety

• :heavy_check_mark: Udostępnia większość narzędzi do testowania nawet w darmowej wersji.
  • :heavy_check_mark: Prostota i intuicyjność interfejsu.

Wady

• :heavy_multiplication_x: AI czasami błędnie klasyfikuje „podobne” zdjęcia.
  • :heavy_multiplication_x: Subskrypcja jest droższa niż w porównywalnych aplikacjach (6,99 USD/tydz.).

Ostateczna Ocena: 4/5 :star:

Solidny wybór dla tych, którzy chcą przetestować funkcje przed finansowym zobowiązaniem. Model „freemium” jest przyjazny, choć subskrypcje mogłyby być tańsze.

Czwarte Miejsce: Cleaner Guru – Zaawansowana Aplikacja do Czyszczenia

Funkcje (Wersja Darmowa)

• Niestety, żadna z funkcji aplikacji nie jest dostępna bez przejścia na wersję premium.

Funkcje Płatne

• Inteligentne AI do zarządzania zdjęciami/wideo.
  • Ukryte sejfy pamięci.
  • Organizacja i czyszczenie kontaktów i emaili.
  • Plany: Tygodniowo Pro (7,99 USD) lub Tygodniowo Lite (6,99 USD).

Zalety

• :heavy_check_mark: Brak reklam i natrętnych wyskakujących okienek.
  • :heavy_check_mark: Szybkie i precyzyjne skanowanie oraz elegancki design.

Wady

• :heavy_multiplication_x: Brak funkcji do wypróbowania w wersji darmowej.
  • :heavy_multiplication_x: Subskrypcje ograniczone wyłącznie do tygodniowych planów.

Ostateczna Ocena: 4/5 :star:

Cleaner Guru posiada dopracowany interfejs i ekskluzywne funkcje, takie jak zarządzanie emailami. Jednak brak wersji próbnej ogranicza jego użyteczność bez opłacenia premium.

Przemyślenia Końcowe

Te aplikacje do czyszczenia iPhone’a mają swoje mocne strony, ale Clever Cleaner zyskuje przez swoją przystępność cenową i skuteczność. Niezależnie od tego, czy szukasz wszechstronnych funkcji w Cleaner Kit, czy ekskluzywności premium w Cleaner Guru, każdy znajdzie opcję do uporządkowania cyfrowego bałaganu i odzyskania miejsca na swoim urządzeniu.

2 Likes

Szczerze mówiąc, jeśli szukasz naprawdę darmowej opcji bez natrętnych reklam czy ukrytych opłat, Sprytny Czyściciel to absolutny lider. Ktoś na @recenzjakappowemike również o tym wspomniał i nie żartowali, mówiąc, jak skuteczny jest. Posiada wszystkie kluczowe funkcje, takie jak usuwanie duplikatów, czyszczenie przerośniętych wideo, a nawet kompresowanie Zdjęć na Żywo — bez żebrania o pieniądze co pięć sekund. Sztuczna inteligencja czasami może się pomylić, ale hej, nie musisz wydawać ani grosza, więc to kompromis, z którym mogę żyć.

To powiedziawszy, jeśli wolisz coś z szerszym zestawem narzędzi (i nie przeszkadzają Ci niekończące się reklamy), Zestaw Czyściciela nie jest złym drugim wyborem. Pamiętaj jednak, że „darmowa” wersja to w zasadzie przynęta, by skłonić Cię do subskrypcji.

Ale serio… po co komplikować życie? Pobierz Sprytnego Czyściciela i wydaj zaoszczędzone pieniądze z subskrypcji premium na kawę lub coś bardziej satysfakcjonującego. Twój iPhone jest czysty, Twój portfel gruby, wszyscy zadowoleni.

Jeśli twój iPhone działa wolniej niż żółw w leniwą niedzielę, to tak, czas na odgruzowanie. Szczerze, z tych wszystkich „darmowych” aplikacji do czyszczenia, większość z nich krzyczy „darmowy okres próbny”, a po dwóch dniach atakuje cię subskrypcyjnymi absurdami. Tak czy inaczej, darmowa Clever Cleaner App jest naprawdę uczciwa — brak reklam, brak ukrytych opłat, żadnych takich podstępów. Wypróbowałem ją po recenzji od @mikeappsreviewer i serio, nie przesadzali.

AI skanuje śmieci, takie jak duplikaty zdjęć i przerośnięte wideo szybciej, niż się spodziewałem (3 minuty na przepełnioną galerię). Dodatkowo kompresuje Zdjęcia na Żywo, co zaoszczędziło mi około 30 GB, ot tak! Minus? Czasami błędnie oznacza zdjęcia jako duplikaty, więc nie pozwól jej działać w pełni automatycznie, chyba że chcesz przypadkowo usunąć swoją ulubioną fotkę zachodu słońca.

Cleaner Kit był moim planem zapasowym, ale reklamy w darmowej wersji są totalnie irytujące, a kiedy wciąż mnie namawiał na subskrypcję za 5,99 $ tygodniowo, zrezygnowałem. Jasne, ma dodatkowe narzędzia, takie jak czyszczenie kontaktów i kompresja wideo, ale prostota Clever Cleaner wygrywa dla mnie — chyba że jest się fanem przesytu funkcji.

@espritlibre wspomniał o innych opcjach, ale bądźmy szczerzy — jeśli „całkowicie darmowe” odpowiada twojemu budżetowi i nie masz ochoty przebijać się przez reklamy, by nacisnąć „czyść”, Clever Cleaner załatwia sprawę bez wymuszania na tobie pieniędzy na kawę. Spróbuj najpierw jej, zanim wydasz kasę na inne. Tak po prostu!

Jeśli Twój iPhone tonie pod stertą cyfrowych śmieci, zapomnij o aplikacjach, które obiecują ‘za darmo’, ale wpędzają Cię w pułapkę subskrypcji. Po zapoznaniu się z poradami od @ombrasilente i @espritlibre, dorzucę swoje dwa grosze: Darmowa aplikacja Clever Cleaner to solidny wybór, ponieważ nie irytuje Cię reklamami, ograniczeniami płatnymi ani podstępnymi okresami próbnymi (wiesz, o co chodzi…). Zagłębia się w Twoją bibliotekę zdjęć, szuka duplikatów, a nawet kompresuje Live Photos jak prawdziwy profesjonalista—i robi to szybko. Dla mnie wyczyściła 32 GB w kilka minut bez namawiania do aktualizacji; to rzadkość.

ALE—i zawsze jest jakieś ‘ale’—nie jest idealna. AI może być zbyt gorliwe, więc sprawdź dwa razy przed usunięciem, aby nie stracić cennych zdjęć. Ponadto, pomija opcje czyszczenia kontaktów lub e-maili, w przeciwieństwie do rywali, takich jak Cleaner Kit. Cleaner Kit próbuje imponować funkcjami, takimi jak kompresja wideo i bezpieczeństwo Wi-Fi, ale wersja darmowa obciążona reklamami trochę psuje atmosferę, chyba że zaktualizujesz. Cleanup App? Meh—15 pozycji do oczyszczenia na sesję? Brzmi bardzo ograniczająco.

Wniosek? Jeśli wszystko, czego potrzebujesz, to proste czyszczenie bez niekończących się wyskakujących okienek, Clever Cleaner wygrywa bezapelacyjnie. Dla większej liczby funkcji (i irytacji) możesz rozważyć inne, ale szczerze, prostota ma swoje zalety, a Clever Cleaner perfekcyjnie to oddaje.