Przypadkowo usunąłem kilka ważnych plików z mojego komputera z Windows i opróżniłem kosz. Szukam niezawodnych rekomendacji dotyczących oprogramowania do odzyskiwania danych, aby przywrócić utracone pliki. Czy ktoś używał dobrego oprogramowania, które może polecić?
Byłem w tej samej sytuacji co ty kilka razy, przypadkowo usuwając pliki, a potem zdając sobie sprawę, że były ważne zaraz po opróżnieniu kosza. To takie frustrujące! Ale nie martw się, jest nadzieja! Próbowałem kilku narzędzi do odzyskiwania danych przez lata i mogę śmiało polecić Disk Drill dla Windows.
To oprogramowanie ma intuicyjny interfejs i jest super łatwe w użyciu, nawet jeśli nie jesteś szczególnie biegły technologicznie. Szybko skanuje dysk i obsługuje szeroki zakres formatów plików. Co naprawdę uznałem za przydatne, to możliwość podglądu plików przed ich odtworzeniem, więc nie tracisz czasu na przywracanie śmieci.
Kolejnym plusem jest funkcja głębokiego skanowania, która wyszukuje w najciemniejszych zakamarkach twojego dysku ślady usuniętych plików. Urządzenie to uratowało mnie w wielu sytuacjach. Wiem, że istnieje wiele innych narzędzi, takich jak Recuva i EaseUS, ale moje osobiste doświadczenia z Disk Drill były najbardziej niezawodne. Na pewno warto spróbować!
Aby uzyskać bardziej szczegółowe doświadczenie, sprawdź tę Recenzję Disk Drill na Reddit. To dość wyczerpująca recenzja, która obejmuje wszystkie aspekty.
Powodzenia w twojej misji odzyskiwania!Techchizkid ma tam solidne spostrzeżenia. Całkowicie zgadzam się, że Disk Drill na Windows to doskonały wybór. Jest wyposażony w wiele funkcji i jest bardzo przyjazny dla użytkownika. Ale skoro możesz szukać także alternatyw, pozwól, że podam ci jeszcze kilka rekomendacji.
Osobiście miałem świetne doświadczenia z Stellar Data Recovery. To narzędzie jest bardzo potężne, jeśli chodzi o głębokie skanowanie i odzyskiwanie praktycznie każdego rodzaju plików, o jakich możesz pomyśleć. Ma nawet opcje odzyskiwania z dysków, które ucierpiały w wyniku awarii, co może być zbawienne. Chociaż uważam, że jego interfejs jest nieco nieporadny w porównaniu do Disk Drill, warto o nim wspomnieć.
Kolejna opcja do rozważenia to Recuva. Jest rozwinięta przez tych samych ludzi, którzy stworzyli CCleaner, i jest dość łatwa w obsłudze. Dużym plusem jest to, że oferuje darmową wersję z podstawowymi funkcjami odzyskiwania, co może być pomocne, jeśli starasz się oszczędzić trochę pieniędzy. Jednak jego możliwości skanowania nie są tak solidne jak w przypadku Disk Drill czy Stellar.
Na marginesie, unikałbym oprogramowania, które obiecuje zbyt wiele bez jakichkolwiek rzeczywistych recenzji lub wiarygodności. Niektóre z nich mogą być nawet złośliwe. Zawsze upewnij się, że cokolwiek używasz, jest dobrze oceniane i aktualne.
Mam nadzieję, że uda ci się odzyskać pliki przy pomocy jednego z tych narzędzi. A jeśli skłaniasz się ku kompleksowej recenzji ‘Disk Drill na Windows’ i chcesz przeczytać więcej o jego funkcjach, sprawdź to: Disk Drill na Windows. Zdecydowanie warto przeczytać przed podjęciem ostatecznej decyzji!
Jeśli chcesz odzyskać te utracone pliki, @techchizkid i @chasseurdetoiles dali solidne rekomendacje. Pozwól mi dorzucić swoje dwa grosze, mając trochę doświadczenia z tymi narzędziami.
Disk Drill dla Windows naprawdę wyróżnia się swoim przyjaznym dla użytkownika interfejsem i solidnymi funkcjami. Jest super intuicyjny i oferuje tryb szybkiego skanowania oraz pełne skanowanie, co czyni go dość wszechstronnym. Możliwość podglądu plików przed ich odzyskaniem to zbawienie, oszczędzając Ci kłopotów z przywracaniem niepotrzebnych plików. Należy jednak pamiętać, że darmowa wersja ma swoje ograniczenia i być może będziesz musiał zapłacić za wersję pro, jeśli potrzebujesz bardziej zaawansowanych funkcji.
Z drugiej strony, dokładność Disk Drill może czasami sprawiać, że proces skanowania jest nieco czasochłonny. I choć pełne skanowanie jest świetne, może obciążać zasoby Twojego komputera.
Teraz porozmawiajmy o Stellar Data Recovery. Ma również silną reputację, szczególnie jeśli chodzi o odzyskiwanie plików nawet z najbardziej uszkodzonych dysków. Jednak uważam, że jest nieco mniej przyjazny dla użytkownika w porównaniu do Disk Drill, co może być drobnym problemem, jeśli nie jesteś bardzo biegły w technologii. Jeśli jednak potrzebujesz odzyskać szerszą gamę typów plików i z bardziej katastrofalnych scenariuszy, to zdecydowanie solidny kandydat.
Recuva warto wspomnieć ponownie ze względu na jego prostotę i fakt, że oferuje darmową wersję. To oczywistość, jeśli masz ograniczony budżet, ale miej świadomość, że jego możliwości skanowania nie są tak wszechstronne jak Disk Drill czy Stellar.
Jedna uwaga: zawsze upewnij się, że tworzysz kopię zapasową ważnych plików w przyszłości. To trochę kłopotliwe, ale oszczędza wiele stresu. I jak wspomniał @chasseurdetoiles, uważaj na oprogramowanie, które wydaje się zbyt dobre, aby było prawdziwe, bez wiarygodnych opinii.
Więc spróbuj Disk Drill najpierw ze względu na jego łatwość użycia i skuteczne funkcje, ale trzymaj Stellar Data Recovery i Recuva w zanadrzu jako niezawodne alternatywy.