Küçük işletmeler için en iyi 1099 yazılımı hangisidir?

Küçük işletmem için güvenilir bir 1099 yazılımı önerisi arıyorum. Vergi sezonu yaklaşıyor ve 1099 formlarını hazırlayıp göndermek için kullanımı kolay ama etkili bir şey istiyorum. Küçük işletme bütçesine uygun bir yazılım kullanan, tavsiye edebilecek biri var mı?

Eğer gerçekten en iyi 1099 yazılımını arıyorsanız, sizi şimdi uyarayım, fikirler içinde boğulmaya hazır olun. Her yazılım kendini “sezgisel” ve “pratik” olarak tanıtıyor, ama bunların yarısı muhtemelen ikinci formda sizi boşluğa doğru bağırmaya zorlayacaktır. Bunu söyledikten sonra, TaxBandits kullandım, ve en kötüsü değil. Gayet net bir yapısı var ve diğer denediklerim gibi milyonlarca anlaşılmaz menü ya da “premium özellikler” hakkında pop-up’larla dolu değil. Doğrudan e-dosyalama yapabiliyorsunuz, yani hiçbir şekilde postayla koşturmaya gerek yok.

Bir başka insanlar tarafından sıkça önerilen yazılım ise özellikle küçük işletmeler için Track1099. Basit, işi yapıyor ve sizi gereksiz özelliklerle yormuyor. Ayrıca, eğer elektronik tablolara meraklıysanız (sosyopat), Excel ile entegre oluyor.

TurboTax Business gibi aşırı karmaşık şeylerden vebadan kaçar gibi uzak durun—küçük işletmeler için vergi yazılımı iklim değişikliğini çözmek gibi hissettirmemeli. Taahhüt etmeden önce yorumları kontrol edin çünkü müşteri hizmetleri kalitesi, bu programların kaderini belirler. Son teslim tarihinde yardım gerekli olup destek bulamamak gibisi yoktur. Bu travmayı kimseye, rakiplerime bile dilemem.

Neyse, bu ikisine bir göz atın. Başka önerisi veya savaş hikayesi olan var mı?

Tamamen aynı fikirdeyim @jeff ile, aşırı karmaşık şeylerden kaçınma konusunda — bu seçeneklerin bazıları, hayatında hiç vergi formu doldurmamış biri tarafından tasarlanmış gibi görünüyor. Ama geçen yıl benim için işe yarayan bir joker seçeneği burada paylaşacağım: eFileMyForms. En sükseli isim değil, ama tam olarak söylendiği gibi çalışıyor. En sevdiğim yanı, ‘hepsi bir arada kurumsal yazılım’ olmaya çalışmaması; sadece 1099 ve W-2 formları için. Süper odaklı, daha az baş ağrısı.

Tek bir olumsuz yanı var, eğer doldurmanız gereken birkaç formdan fazlasına sahipseniz maliyetler birikebilir. Kullandıkça öde sistemi var, bu da benim gibi küçük işletmeler için işe yarıyor, ancak 50’den fazla form dağıtıyorsanız belki sizin için uygun olmayabilir. Bu tür durumlar için Yearli gibi bir şey daha mantıklı olabilir — fiyatlandırma biraz farklı ve ayrıca eyalet raporlamasını da sunuyor, bu da o saçmalıkları manuel olarak eklemek yerine bana çok fazla zaman kazandırdı.

Ayrıca, büyük bir kamu duyurusu: sunulduğu yerde indirilebilir veri aktarma şablonlarını kaçırmayın. Manuel giriş vergi sezonunun katili. Bunu yaşadım, manuel olarak yazdım, klavyeme ağladım. Özellikleri baştan ağır şekilde karşılaştırın, çünkü Ocak ortasında araç değiştirmek, sürüş sırasında araba lastiklerini değiştirmek gibi. Başka çözümleri deneyen var mı?