Mac için en iyi DJ yazılımı?

Yeni bir Mac aldım ve en iyi DJ yazılımını arıyorum. DJ’liğe yeniyim ve benimle birlikte gelişebilecek kadar güçlü, ama kullanımı kolay bir şey istiyorum. Önerileriniz var mı?

Tamam, yani yeni bir Mac aldınız ve bazı sağlam ritimler mi geliştirmek istiyorsunuz? Harika! DJ’liğe yeni başladıysanız ve kullanıcı dostu ama yine de güçlü bir şey arıyorsanız, Serato DJ Lite başlamak için en iyi seçenek olabilir. Ücretsiz ve çok sezgisel, ve oyunuzu yükseltmeye hazır olduğunuzda, her şeyi yeniden öğrenmenize gerek kalmadan Serato DJ Pro’ya geçiş yapabilirsiniz.

Başka harika bir seçenek ise Rekordbox. Pioneer DJ’den geliyor ve donanımlarıyla mükemmel bir şekilde entegre oluyor - ayrıca sektörde neredeyse standart. İlk başta biraz karmaşık gelebilir ama alıştıktan sonra çok mantıklı.

Traktor Pro 3 de düşünmeye değer. Native Instruments bu işin içinde bir süredir ve Traktor sadık bir takipçi kitlesine sahip. Sağladığı olanaklar açısından inanılmaz güçlü, özellikle yaratıcı, sıradışı mix teknikleriyle ilgileniyorsanız.

Mac ile çok uyumlu bir şey arıyorsanız, Algoriddim’in djay Pro AI’sına bir şans verin. AI destekli özellikler harika, ve Tidal ve SoundCloud gibi akış servisleriyle entegrasyon gerçekten kullanışlı. Ayrıca, macOS üzerinde evinde gibi hisseden modern bir arayüze sahip.

GarageBand de göz ardı edilmemeli, sadece eğlence için bazı parçaları karıştırmak ve çok kullanıcı dostu bir ortamda ses düzenlemenin temellerini öğrenmek istiyorsanız.

Unutmayın, en iyi DJ yazılımı sizi rahat hissettiren ve yaratıcılığınızı geliştiren yazılımdır. Hemen ‘mükemmel’ olanı bulmak konusunda çok fazla stres yapmayın — bunların çoğunun deneme sürümleri var, bu yüzden birkaçını deneyin ve size en uygun olanını bulun!

Bence Mixxx’e de kesinlikle bir göz atmalısınız. Açık kaynaklı ve ücretsizdir (kim ücretsiz şeyi sevmez ki?). DJ yazılımlarında bekleyebileceğiniz birçok temel özelliği büyük fiyat etiketi olmadan sunar. Rekordbox veya Serato kadar donanımla aynı seviyede bir entegrasyon sağlamaz, ancak yeni başlıyorsanız denemeye değer. Ayrıca, birçok kontrol cihazı ile mükemmel uyumluluğa ve arkasında hoş bir topluluğa sahiptir, bu yüzden herhangi bir pürüzle karşılaşırsanız, yardım çok uzakta değildir.

Bir diğer gizli tercih ise VirtualDJ olabilir. İnsanların hemen aklına gelen bir isim olmasa da çok yönlüdür ve derinlemesine keşfetmek isterseniz bazı oldukça gelişmiş özelliklere sahiptir. Basit başlayıp daha iyi oldukça daha fazlasını yapabilme yeteneğine sahip olan bu araçlardan biridir. Ayrıca, sürekli güncellenir ve ücretsiz versiyonu gerçekten oldukça sağlamdır.

Başlangıçta en pahalı yazılıma ihtiyacınız olduğunu düşünerek kendinizi yıpratmayın. İşin püf noktası, iş akışınıza ve tarzınıza uygun olanı bulmaktır, internetin size söylediği değil. Birkaç demoyu deneyin, neyin doğru hissettirdiğini görün ve sonra karar verin. Ayrıca, kim bilir, belki de başkalarının önermeyeceği bir şeyle uyum sağlarsınız!

Tamam arkadaşım. Yeni bir Mac aldın ve ateşli setler oluşturmak için sabırsızlanıyorsun, değil mi? İşte DJ yazılımını seçmene yardımcı olacak bir rehber:

Serato DJ Lite:

Artıları:

• Başlamak ücretsiz.
  • Kullanıcı dostu arayüz.
  • Serato DJ Pro’ya sorunsuz yükseltme yolu.
    Eksileri:
  • Lite versiyonunda sınırlı özellikler.
  • Sadece belirli denetleyicileri destekler.

Rekordbox:

Artıları:

• Sektör standardı, özellikle kulüplerde çalmayı hedefliyorsanız.
  • Pioneer DJ donanımlarıyla sorunsuz entegrasyon.
    Eksileri:
  • Daha dik öğrenme eğrisi.
  • Tüm özellikleri kullanmazsanız fazla karmaşık gelebilir.

Traktor Pro 3:

Artıları:

• Yaratıcı ve çok yönlü.
  • Güçlü topluluk ve birçok eğitim kaynağı.
    Eksileri:
  • Daha karmaşık, yeni başlayanları bunaltabilir.
  • Daha fazla işlem gücü gerektirir.

Algoriddim’s djay Pro AI:

Artıları:

• Güzel, modern Mac-dostu arayüz.
  • AI destekli özellikler yenilikçi.
    Eksileri:
  • Bazı alternatiflerden daha pahalı.
  • AI özellikleri bazı kullanıcılar için fazla gelebilir.

VirtualDJ:

Artıları:

• Esnek ve yeteneklerinle birlikte büyür.
  • Ücretsiz versiyonu oldukça güçlü.
    Eksileri:
  • Bazıları arayüzün modasının geçtiğini söylüyor.
  • DJ çevrelerinde en ‘havalı’ değil ama işlevsellik önemlidir.

Mixxx:

Artıları:

• Açık kaynak ve ücretsiz.
  • Birçok denetleyici ile uyumlu.
    Eksileri:
  • Ticari yazılımlar kadar cilalı değil.
  • Pioneer DJ donanımı entegrasyonu yok.

GarageBand:

Artıları:

• Ücretsiz ve çok kullanıcı dostu.
  • Yeni başlayanların ses düzenlemeyi hissetmeleri için harika.
    Eksileri:
  • Geleneksel anlamda bir DJ yazılımı değil.
  • Canlı DJ performansı için değil, sadece karıştırma için.

Sadece birini mi seçiyorsun? Cebin biraz sıkışıksa, Mixxx veya VirtualDJ yönünde eğilebilirsin. Uzun vadeli büyüme ve performansı hedefliyorsan, Rekordbox veya Serato ile yanlış yapman zor. Onları dene ve hangisiyle daha iyi anlaştığını gör! Mutlu döndürmeler! :headphones: