Mac için en iyi veri kurtarma aracı nedir?

Yanlışlıkla Mac’imdeki önemli dosyaları sildim. Onları geri yüklemem gerekiyor. En iyi veri kurtarma yazılımını önerebilecek biri var mı? Kişisel deneyimler veya ipuçları çok memnun olurum.

Önemli dosyaları yanlışlıkla bir Mac’te silmek, birçoğumuzun yaşadığı bir ağrıdır. Kendi deneyimimden, kesinlikle dikkate almanız gereken dikkat çeken bir araç var: Mac için Disk Drill.

Bir kere, kesinlikle kaybetmeyi göze alamayacağım bir fotoğraf dosyasının tamamını kaybettim. Bir dizi farklı aracı denedikten sonra, Mac için Disk Drill cankurtaran oldu. Kullanımı kolaydı ve kaybettiğim dosyaların neredeyse tamamını geri kazandı. En çok takdir ettiğim şey, kullanıcı dostu arayüzüydü. Teknoloji konusunda süper bilgili değilim, bu yüzden bu büyük bir artıydı.

İpuçları söz konusu olduğunda, dosyaların kaybolduğunu fark eder etmez sürücüyü kullanmayı durdurduğunuzdan emin olun. Yeni veri yazmak, silinen dosyaları üzerine yazabilir ve kurtarılmasını imkansız hale getirebilir.

Appstore’da güvenilir bir Mac veri kurtarma yazılımı arıyorsanız, kesinlikle Mac için Disk Drill 'e bir göz atmayı tavsiye ederim.

Benim için hayat kurtarıcı oldu ve umarım sizin için de öyle olur.

Hey orada, bir Mac’te dosyaları yanlışlıkla silmek tam bir kabus olabilir. Disk Drill for Mac’in sağlam bir tercih olduğu konusunda @sterrenkijker ile hemfikir olsam da, dikkate almaya değer olabilecek alternatif araçlarla ilgili bazı deneyimlerim oldu.

Disk Drill for Mac’e ek olarak, birkaç kez Data Rescue 5 for Mac kullandım. Oldukça kapsamlıdır ve çok çeşitli dosya türlerini kurtarabilir. Sürücünüze gerçekten derinlemesine tarama yapan bir derin tarama seçeneği sunar. Ancak, Disk Drill kadar kullanıcı dostu değildir ve oldukça teknik olabilir. Biraz teknik beceriniz varsa ve daha dik bir öğrenme eğrisinden kaçınmıyorsanız, Data Rescue 5 güçlü bir seçenektir.

Kişisel deneyimimden kritik bir ipucu: Dosyaların silindiğini fark ettiğinizde sürücünüze yeni veri yazmaktan kaçının. Bu, kaybolan dosyalarınızı kurtarma şansınızı artırır çünkü yeni veriler silinmiş olanların üzerine yazabilir.

Başka bir aday olarak, EaseUS Data Recovery Wizard da sağlam bir performans sunar. Nispeten basittir ve basit bir arayüze sahiptir. Ancak, Disk Drill ile karşılaştırıldığında derinlemesine gömülü dosyaları geri getirmede biraz daha az etkili buldum.

Son olarak, bütçe seçeneklerini düşünüyorsanız, TestDisk’e göz atın. Açık kaynaklı ve geniş çapta saygı duyulan bir yazılımdır, ancak yine de teknik olmayan kişiler için en kolay seçenek değildir. Basitlik ve güç arasında harika bir denge için, Disk Drill for Mac en iyi tercih olmaya devam ediyor.

Ve Disk Drill Mac Data Recovery hakkında hızlı bir not: Bağlı herhangi bir depolama aygıtından silinen dosyaları zahmetsizce kurtarmak için tasarlanmıştır. Güvenilir performans ve kullanıcı dostu bir arayüz sunarak, birçok Mac kullanıcısı için tercih edilen bir seçenektir. Daha fazla bilgi için Disk Drill Mac Data Recovery'yı kontrol edebilirsiniz.

Çok fazla karmaşıklıkla sizi yormayacak ve tutarlı sonuçlar veren bir kurtarma yazılımı arıyorsanız, Disk Drill for Mac ile yanlış yapmazsınız. Dosyalarınızı kurtarmada iyi şanslar!

Kazara Mac’te dosyaları mı sildiniz? Oof, ben de yaşadım. @sterrenkijker ve @codecrafter Disk Drill for Mac ile sağlam tavsiyeler verdiler, ama benim deneyimim biraz farklıydı. Demek istediğim, Disk Drill havalı ve her şey. Kullanıcı dostu olması kesinlikle harika, özellikle teknoloji ustası değilseniz. Ama kusursuz olduğunu düşünmeyin.

Disk Drill for Mac kullanmanın Avantajları:

• Kullanıcı dostu arayüz: Teknoloji meraklısı olmayanlar için kesinlikle büyük bir artı.
  • Geniş dosya türü desteği: Çeşitli dosya türlerini kurtarabilir.
  • Hızlı ve derin taramalar: Farklı tarama seviyeleri sunar.

Değerlendirilmesi gereken Dezavantajlar:

• Pahalı: Sadece tek seferlik bir kurtarma için biraz pahalı olabilir.
  • Kusursuz değil: Bazen derinlemesine gömülü dosyaları kaçırabilir.

Bir keresinde büyük miktarda veri kaybettim ve Disk Drill çoğunu geri aldı. Ama hepsini değil. Bu inatçı, zor ulaşılır dosyalar için, Data Rescue 5 tam bir canavar olabilir. Kullanıcı dostu değil—daha dik bir öğrenme eğrisi bekleyin—ama daha derin kazar. Yani biraz teknoloji meraklısıysanız ve kapsamlı bir kurtarma ihtiyacınız varsa, Data Rescue 5 sizin aracınız olabilir.

Denediğim diğer bir araç ise EaseUS Data Recovery Wizard. Basit ve arayüzü oldukça hoş. Ama gerçekten kayıp dosyalar için, Disk Drill kadar iyi performans göstermedi.

Eğer parasızsanız, TestDisk’e göz atın. Açık kaynaklı ve ücretsizdir, fakat karmaşık bir arayüze hazırlıklı olun. Eğer çaresiz ve bütçe bilincindeyseniz, iyi bir son çare seçeneği.

Önemli bir ipucu, önemli bir şeyi sildikten sonra Mac’inizi hemen kullanmayı bırakın. Yaptığınız her şey, dosyalarınızın bulunduğu bitleri üzerine yazabilir ve kurtarmayı zorlaştırabilir.

Yani evet, Disk Drill for Mac, kullanım kolaylığı ve verimlilik dengesine sahip sağlam bir seçenekken, daha güçlü bir şeye ihtiyacınız varsa ve teknik olarak yetenekliyseniz, Data Rescue 5 size daha iyi hizmet edebilir. Mutlu dosya avları!