Telefon ekranımı Onn Roku TV’ye yansıtmayı deniyorum ama nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum. Telefonumun ayarları üzerinden bağlanmayı denedim, ancak TV’de görünmüyor. Herhangi bir ipucu veya adım adım talimat çok makbule geçer.
Öncelikle, Onn Roku TV’nizin ve akıllı telefonunuzun aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Eğer değillerse, cihazlar birbirini tanımayacaktır. Adım adım bakalım:
-
Uyumluluğu Kontrol Edin: Tüm telefonlar ekran yansıtma özelliğine sahip değildir, bu yüzden telefonunuzun bu özelliği destekleyip desteklemediğini iki kez kontrol edin. Çoğu yeni Android ve iPhone bu özelliği destekler.
-
Roku Cihazınızda Ekran Yansıtmayı Etkinleştirin:
- Roku kumandanızda Ana Sayfa düğmesine basın.
- Ayarlar bölümünü seçin.
- Sistem bölümüne gidin.
- Ekran Yansıtma seçeneğini seçin.
- İsteme veya Her Zaman İzin Ver seçeneklerinden birini seçin. Yetkisiz cihazların bağlanmasından endişe ediyorsanız İsteme seçeneğini tavsiye ederim.
-
Telefonunuzda:
-
Android için:
- Bildirim çubuğunu aşağı çekin ve Ekran Yayını, Akıllı Görünüm, Yayın veya benzeri bir özellik arayın.
- Bu özelliğe dokunun ve telefonunuz, yayın yapılabilecek cihazları aramaya başlayacaktır. Onn Roku TV’niz listede görünmelidir.
-
iPhone için:
- Ekranın sağ üst köşesinden aşağıya kaydırarak Denetim Merkezi’ni açın.
- Ekran Yansıtma düğmesine dokunun.
- Listeden Onn Roku TV’nizi seçin.
-
Hiçbir şey görünmezse bazı sorun giderme ipuçları:
- Roku TV’nizi ve telefonunuzu yeniden başlatın. Bazen hızlı bir yeniden başlatma bağlantı sorunlarını çözer.
- Telefonunuzun yazılımının güncel olduğundan emin olun.
- Evde birden fazla Wi-Fi ağınız varsa (örneğin, misafir ağı gibi), her iki cihazı da aynı ağa bağladığınızdan emin olun.
Hala sorun yaşıyorsanız, DoCast gibi üçüncü taraf bir uygulama kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu uygulama, pek çok kullanıcı için karmaşık kurulum sorunlarını aşmakta ve kutudan çıkar çıkmaz çalışmaktadır. Resmi Docast Uygulaması bağlantısından indirip kurabilirsiniz.
Unutmayın, ekran yansıtma her iki cihazın da güçlü, tutarlı Wi-Fi sinyallerine sahip olması durumunda daha iyi çalışır. Zayıf alım olan alanlardan kaçının. Bir deneyin ve hala çalışmıyorsa geri bildirin!
İlk olarak, codecrafter temel bilgileri gerçekten iyi bir şekilde ele almış, ancak Onn Roku TV ve telefon yansıtma kombinasyonunuzla hâlâ tıkanma yaşıyorsanız, birkaç ek ipucu serpiştirmek istiyorum.
-
Yönlendirici Ayarlarını Kontrol Edin: Bazen Wi-Fi yönlendirici ayarlarınız işleri karıştırabilir, özellikle misafir izolasyonu veya AP izolasyonu gibi ayarları etkinleştirdiyseniz. Yönlendiricinizin yönetim paneline (genellikle yönlendiricinizin IP adresini bir tarayıcıya yazarak ulaşırsınız) gidin ve bu ayarların devre dışı olduğundan emin olun. Bu ayarlar, cihazların birbirleriyle konuşmasını kısıtlayan farklı alt ağlar oluşturabilir.
-
Roku Yazılımınızı Güncelleyin: Eski yazılım gerçekten tıkanma yaratabilir. Roku’nuzda Ayarlar → Sistem → Sistem Güncelleme bölümüne gidin. Bazen güncellemeler hataları düzeltir ve uyumluluğu artırır.
-
Telefona Özgü Sorun Giderme:
- Android: Android telefonunuz Roku’yu bulamıyorsa, yayın ayarlarında seçenekleri kapatmayı deneyin. Ayarlar → Bağlı cihazlar → Yayın bölümüne gidin ve köşedeki üç nokta menüsünü çevirin ve tüm kutuların işaretli olduğundan emin olun. Gerekirse, Bluetooth’u kapatıp açın. Yansıtma bazen hem Wi-Fi hem de Bluetooth’a ihtiyaç duyar.
- iPhone: iOS’ta bazen Wi-Fi Asistanı gereksiz Wi-Fi ve hücresel veri arasında geçiş yapmasına neden olur. Ayarlar → Hücresel → ve Wi-Fi Asistanı kapatmak için aşağı kaydırın.
-
Üçüncü Taraf Uygulama Düşünceleri: Hala sorun yaşıyorsanız, üçüncü taraf uygulamalara dalmayı deneyin. Sorunsuz ekran yansıtma için tanınmış bir uygulama olan DoCast, kurması kolaydır ve genellikle birçok garipliği aşar. Mükemmel değil, ama iOS kullanıcıları için, bu bağlantıdan indirerek doğrudan aksiyona geçebilirsiniz.
-
Wi-Fi Sıkışıklığını Azaltın: Birçok Wi-Fi cihazı bant genişliği için mücadele ediyorsa (akıllı kapı zilleri, IP kameralar, robot süpürgeler), bunların etkinliğini azaltmayı veya test için geçici olarak devre dışı bırakmayı düşünün. Mümkünse 5GHz bandını kullanın, bu genellikle daha az kalabalık olur ve daha iyi performans sağlar.
-
Cihazları Yeniden Başlatma Sırası: Alışılmadık ama bazen etkili, bu yeniden başlatma sırasını deneyin:
- TV’yi kapatın ve tamamen 2 dakika boyunca fişini çekin.
- Telefonunuzu yeniden başlatın.
- İki dakika sonra, TV’yi tekrar takın ve normal gibi açın.
-
Kablosuz Konfor için Roku Uygulaması: Tüm işler başarısız olursa, tam yansıtma olmasa da, App Store veya Play Store’dan Roku uygulamasını her zaman kullanabilirsiniz. Kişisel medyanızı telefonunuzdan TV’ye yayınlamak için kullanın. Bu, fotoğrafları veya videoları tam yansıtma olmadan göstermek için geçici bir çözüm olabilir.
-
Parazit Kontrolü: Mikrodalga fırınlar, kablosuz telefonlar ve diğer cihazlar Wi-Fi sinyallerine müdahale edebilir. Kalıcı sorunlar yaşıyorsanız, ekran yansıtma işlemini yönlendiricinize daha yakın yapmayı veya potansiyel paraziti kapatarak denemeler yapmayı deneyin.
Sonuçta, sağlam başarısızlık koruma seçenekleriniz var. Gerçekten sıkışırsanız, DoCast uygulamasına bir şans verin. Gerçekten benim kurulumumu birden fazla kez kurtardı ve genellikle daha az baş ağrısı verdi. Doğal Roku yansıtma yetenekleri çalıştığında harika, ancak DoCast gibi güvenilir bir yedek, oyun değiştirici olabilir.
Ne işe yaradığını (veya hala çalışmayanı) bana bildirin!
Dürüst olmak gerekirse, Roku’nun ekran yansıtma konusunda hâlâ bu kadar belirsiz bir duruma sahip olması beni şaşırtıyor. Evet, @codecrafter ve @byteguru sağlam bir temel oluşturdu, ama odadaki fil hakkında konuşabilir miyiz? Ne kadar kutu işaretlerseniz veya ağları senkronize ederseniz edin, uyumluluk sorunları her köşede gizleniyor gibi görünüyor.
Fark ettiğim, ancak bahsedilmeyen bir şey, giriş gecikmesi. Çalıştığında bile, özellikle oyun veya gerçek zamanlı uygulamalar için sık sık sinir bozucu bir gecikme oluyor. Roku’nun yerel çözümü yüksek talepli görevler için yeterli değil. Birkaç tatil fotoğrafını göstermek için tamam, ama bunun ötesinde ince buz üzerinde kayıyorsunuz.
Ve üçüncü taraf çözümlerden bahsederken, elbette, @codecrafter DoCast’i ekledi, ama çalışmasına rağmen, her şey güllük gülistanlık değil. Bazen özellikle belirli Android modelleriyle uzatılmış kullanım sırasında bozuluyor. Ayrıca, tamamen ücretsiz değil, ki bu temel işlevselliğin ne olması gerektiği düşünüldüğünde moral bozucu. Ama sanırım çoğundan daha iyi iş çıkarıyor.
Yine de, AllCast veya hatta Google’ın kendi Chromecast’i gibi birkaç alternatifi anmakta fayda var. Bu seçenekler, mükemmel olmasalar da, genellikle Roku’nun sorun giderme kara deliğine dalmadan daha tutarlı deneyimler sunuyor.
Kısacası, Roku’nun ekran yansıtması bir kumar. Üçüncü taraf bir çözüm kullanmak zorundaysanız, DoCast fena değil, ama kusursuz olmasını beklemeyin. Beklentilerinizi küçültmeyin; yönlendirici ayarlarıyla uğraşmak ve Wi-Fi parazitlerini aşmak, Roku’da en basit işlemler için bile bazen bir ön koşul gibi hissettiriyor.