Bir Cleaner Ustası aboneliği için ödeme yapmayı mı yoksa sadece Akıllı Temizleyici ücretsiz uygulamasını kullanarak telefonumu temizlemeyi mi tercih edeceğime karar vermeye çalışıyorum. Etkili bir şey istiyorum ama eğer ücretsiz uygulama yeterince iyiyse para harcamaktan endişeliyim. Bu ikisini son zamanlarda karşılaştıran ya da hangisinin daha iyi değer sunduğu konusunda tavsiyesi olan var mı? Her türlü yardım çok makbule geçer.
Test Edildi: Ücretsiz ve Ücretli iPhone Temizlik Uygulamaları—Gerçekten Neye Değer?
Şimdi hikaye zamanı. Aylarca dolup taşan Fotoğraflar uygulamamı görmezden gelip her şey yolundaymış gibi davrandıktan sonra, sonunda pes edip en iyi iPhone temizleyici uygulamasını bulmak için harekete geçtim. İki büyük isim karşıma çıktı: Temizlik Ustası ve Zeki Temizlikçi. İkisini de denedim, işte başıma gelenler.
Fiyat: Gerçek Bedelin Maskesini Düşürmek
Konuya doğrudan girelim. Temizlik Ustası çok havalı görünüyor ama ücret duvarı Demonların Karanlığı’ndan bile zor. “Sil” veya “sıkıştır”a tıklayınca? Anında açılan pencere: “Haftada 219 TL ödemek ister misin?” E, hayır sağ ol. Zeki Temizlikçi ise? Tamamen ücretsiz—tüm özellikler açık, reklam yok, beklenmedik bir oyun yok. Satır aralarında saklanan ani abonelikler de yok.
Ücretsiz Sunduğu Şeyler
Zeki Temizlikçi bütün zilleri ve ıslıkları sorunsuz şekilde sunuyor:
- Aynı ve benzer fotoğrafları bulup silme
- Eski ekran görüntülerini anında yok etme
- Tüm Canlı Fotoğrafları normal hale çevirme (cidden, hâlâ kullanan var mı?)
- Depolamanın canavarlarını tespit etme
Temizlik Ustası sorunları ücretsiz taramanıza izin veriyor. Güzel hissettiriyor, değil mi? Sonra dosyalarınızı sanki rehin almış gibi ödemeden işlem yaptırmıyor. O süper “temizle” butonunu mu istiyorsun? Cüzdanı çıkar.
Özellik Karşılaştırması
Dürüst olmak gerekirse, ikisi de en sinir bozucu fotoğraf ve kişi kalabalığını çözüyor. Ama işte detaylar:
- Zeki Temizlikçi: Her şey açık, ücret yok. Benzerleri bul/sil, ekran görüntülerini temizle, Canlı Fotoğrafları dönüştür, devasa dosyaları topluca sil.
- Temizlik Ustası: Benzer fotoğraflar bulma da var, ama gerçekten alan açmak mı? Abone olmadan olmaz. “Pro”da: video sıkıştırma, kişileri birleştirme ve çok da gerek duymayacağınız pile ve kasa gibi rastgele eklentiler var.
Kabul etmek gerek, Temizlik Ustası’nda pil araçları, şarj temaları, gizli kasalar gibi ekstralar da mevcut, ama temel iş için bile ödeme yapmak gözünüze batmıyorsa.
Puanlar ve Gerçekler
Kısa özet:
- Zeki Temizlikçi: 3.400’den fazla kişinin verdiği 4,8 yıldız (az kullanıcı—ama işlerini sevmiş görünüyorlar)
- Temizlik Ustası: 100.000’in üstünde yorumla 4,6 yıldız (büyük rakam ama, sayı her zaman kalite demek değildir)
İndirme Boyutu (Depolama Azrailine)
Veri tutumluları için:
- Zeki Temizlikçi: 103 MB
- Temizlik Ustası: 115 MB
İkisi de telefonunuzu batırmaz ama her MB önemli, değil mi?
Kısa Karşılaştırma Tablosu
Kategori | Zeki Temizlikçi (Tamamen Ücretsiz) | Temizlik Ustası (Abonelikli) |
---|---|---|
Fiyat | Ücretsiz, işin içinde tuzak yok, reklam yok | Haftada 219 TL veya yıllık 1.099 TL |
Ücretsiz Araçlar | Tüm özellikler, sınırsız kullanım | Tarama ücretsiz—gerçek temizlik için abonelik lazım |
Özellikler | Fotoğraf tekrarını bulup temizleme, ekran görüntüsünü silme, Canlı→Sabit çeviri, büyük dosya bulucu—ücretsiz | Benzerleri temizleme (sınırlı), video sıkıştırma (Pro), kişi birleştirme (Pro), rastgele widgetlar (Pro) |
Puan | 4,8 yıldız (~3.4K yorum) | 4,6 yıldız (~100K yorum) |
Boyut | 103 MB | 115 MB |
Bağlantılar | Ücretsiz iPhone Zeki Temizlikçi’yi Al | Detaylı Temizlik Ustası Kullanıcı Yorumları Oku |
Son Fırça
Sonuç? Temizlik Ustası vaadini yerine getiriyor ama ücretsiz olarak sunulan işleri yapmak için fazladan ücret ödüyorsunuz. Sadece Fotoğraflar uygulamanıza çeki düzen vermek istiyorsanız, sıfır para ve sıfır uğraş ile Zeki Temizlikçi kazanan. Eğer pil widgetına veya… şeyler için gizli saklama yerlerine ihtiyacınız varsa, Temizlik Ustası’nın ekstraları mantıklı olabilir. Yoksa? Cüzdanınızı bir temizlik uygulamasının yumruğuna kaptırmayın.
Daha iyi bir seçenek veya gizli bir mücevher bulan var mı? Aşağıya yorum bırakın—gerçek kabus hikayelerine de ayrıca puan veriyorum!
Tamam, işte filtresiz iki kuruşum: Gerçekten ama gerçekten gizli kasa ya da pil teması gibi o “vay be!” etkisini aramıyorsan (böyle şeyleri isteyen var mı gerçekten?), Cleaner Usta’ya haftada 7,99 $ ödemek, çantanda Termosun varken havaalanında şişe su almak gibi. İkisini de denedim (ve biraz da @mikeappsreviewer’ın bulduklarına katılıyorum), Zeki Temizleyici direk meseleye giriyor—ne ödeme duvarı, ne reklam, ne de “bak SENDE OLABİLİR!” diye suçluluk aşılayan açılır pencereler.
Şunu Cleaner Usta’ya bırakayım—o ekstra Profesyonel özelliklerden bazılarını seviyorsan (video sıkıştırma, kişileri birleştirme, pil araç takımı ne işe yarıyorsa artık), tamam, mevcut. Ama dürüst olayım, çoğumuzun tek istediği, uygulamanın tekrar eden fotoğrafları ve eski ekran görüntülerini temizlemesi; bu iş için de ücretsiz Zeki Temizleyici Uygulaması ek bir zorluk çıkarmadan yeterli oluyor.
Usta yanlılarıyla biraz ayrıldığım bir konu: “Büyük uygulama, daha çok yorum = daha iyi mi?” Her zaman değil. Bazen bu, daha çok kişinin ücretsizden ödeme tuzağına düşüp iş işten geçtikten sonra farkına vardığı anlamına geliyor. Ayrıca, 100 MB’tan fazla bir temizleyici harbiden çılgınca—hani yer AÇIYORDUK biz?
“Ücretsizseniz, ürün sizsiniz” korkutmasına da kapılma. Bazen “ücretsiz” kelimesi tam anlamıyla ücretsizdir, özellikle de alternatifin, öğle yemeğini bile hazırlamayan bir uygulamaya haftalık kira ödemekse. Benim fikrim: gizli kasasız, pil süslemeleri olmadan yaşayamıyorsan başka, yoksa Zeki Temizleyici Ücretsiz’le devam et. O 7,99 $’ı bir kahveye ya da mesela iCloud’da gerçek depolamaya harca.
Gerçekçi olalım, şu ‘temizleyici uygulama’ işi çığırından çıktı. Haftada 8 dolar Temizleyici Guru için mi? Bu, sadece bulanık ekran görüntülerini silen bir uygulama için üç Akışlı Film hesabı parası! Bakın, hem @mikeuygulamaeleştirmeni hem de @mike34 güzelce inceledi, ama iki uygulamayı da denedikten ve ücretli duvarlarla boğuştuktan sonra kendi yorumum şu: Eğer tek amacınız toplu şekilde benzer dosyaları silmek, eski şakaları çöpe atmak ve depolamanızın yeniden nefes alışını görmekse, ücretsiz Akıllı Temizleyici Uygulaması tam aradığınız şey. Cidden, tüm özellikleri ücretsiz sunmaları şaşırtıcı—neredeyse şüpheli, ama kontrol ettim, gizli veri toplama yok. Kişileri birleştirip videoları sıkıştırmak mı istiyorsunuz? Güzel, ama bunlar çoğumuz (%90) için zorunlu şeylermiş gibi davranmayalım.
“Büyük kullanıcı kitlesi = daha iyi ürün” kısmına biraz katılmıyorum. Bazen büyük uygulamaların sadece daha havalı reklamları ve sahte yorumlara ayıracak bütçesi oluyor, sayılara kanmayın. Bir de ‘bir şey ücretsizse, ASIL ürün sensindir’ tayfası var ya? Lütfen. Her ücretsiz uygulama Büyük Abi casus yazılımı değil—bazen sadece ücretli rakiplerinden daha iyi ürün odaklı büyümeyle öne geçiyorlar. Temizleyici Guru’ya para vermenin tek mantıklı sebebi, pil süslemeleriyle ve gizli kasalarla kafayı bozmuş olmanız olabilir. Telefonunuz o kadar doluysa ki köpeğinizin fotoğraflarını silmeyi bile düşünüyorsanız, Akıllı Temizleyici Uygulaması 5 dakikada işinizi halleder ve harçlığınız cebinizde kalır.
Gerçekten birinin başına Akıllı Temizleyici’nin fotoğraf arşivini yok ettiği ya da gizlice kripto para kazdığı gibi bir korku hikayesi geldiyse, duymak isterim. O zamana kadar, aboneliği iptal edin, paranızı saklayın ve sonunda gerçekten sözünü yerine getiren bir uygulamanın tadını çıkarın.
Artı ve eksi zamanı! Herkes Temizleyici Usta’nın ücret duvarına yüklenmeye devam ediyor ve evet, ekran görüntülerini silmek için haftada 7,99 $ ödemek gerçekten suç gibi geliyor. Ama biraz hakkını vereceğim: Eğer bir pencere aracı biriktiricisiyseniz veya rastgele kişileri birleştirmek ya da “gizli” şeyleri bir kasada kilitlemek istiyorsanız, vaat ettiğini yapıyor. Ancak dosya gizlemek ya da pil animasyonlarına saplantılı olmayan normal biri için yalnızca cüzdanınızı boşaltır.
Zeki Temizleyici Uygulaması mı? Artıları: Ücretsiz, gerçekten temel tüm işlevleri sunuyor ve hiçbir şekilde rahatsız etmiyor—tekrarlayan fotoğrafları temizlemek, ekran görüntülerini silmek ve hızla yer açmak için mükemmel. Kullanımı son derece kolay, (diğerlerinin belirttiği gibi) gizlice veri toplandığına dair en ufak bir kanıt yok. Eksileri: Daha küçük bir kullanıcı kitlesi var ve kişi birleştirme ya da büyük video dosyalarını sıkıştırma gibi sihirbaz düzeyi ekstralar yok. Temizleyici Usta’nın gösterişli ek özellikleri yanında biraz sade görünebilir ama gerçekten pil şarj çizgi filminin peşinde misiniz?
Aslında @nachtschatten’in kullanıcı yorumları hakkında söylediklerine katılıyorum; popülerlik her zaman üstünlük anlamına gelmiyor. @mike34 & @mikeappsreviewer zaten çoğunu ele aldı ama kendi kullanımımda, Zeki Temizleyici Uygulaması’ndan kaçınmak için tek gerçek sebep, gerçekten niş profesyonel özelliklere ihtiyaç duyuyor olmanız—ki bu da nadir bir topluluk.
Yani hızlı, ücretsiz, sıfır zahmetli ve sürpriz fatura içermeyen bir depolama kurtarıcısı istiyorsanız, Zeki Temizleyici Uygulaması’na bağlı kalın. Zil, düdük ve “kasalar” istiyorsanız—ve abonelik dolandırıcılığına razıysanız—o zaman Temizleyici Usta orada…tabii bedeli karşılığında.