Windows bilgisayarımda bazı önemli dosyaları yanlışlıkla sildim ve geri dönüşüm kutusunu boşalttım. Kaybolan dosyalarımı geri yüklemek için güvenilir veri kurtarma yazılımı önerileri arıyorum. İyi bir yazılım kullanan var mı, önerebilir mi?
Aynı durumda birkaç kez bulunduğumdan, dosyaları yanlışlıkla silip ardından geri dönüşüm kutusunu boşalttıktan hemen sonra önemli olduklarını fark ettim. Çok sinir bozucu! Ama endişelenme, umut var! Yıllar boyunca birkaç veri kurtarma aracını denedim ve Windows için Disk Drill’i gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Bu yazılım sezgisel bir arayüze sahip ve teknolojiye çok meraklı olmasanız bile kullanımı çok kolay. Sürücünüzü hızlı bir şekilde tarar ve geniş bir dosya formatı yelpazesini destekler. Gerçekten yardımcı bulduğum şey, dosyaları geri yüklemeden önce ön izleyebilmeniz, böylece gereksiz şeyleri geri yüklemek için zaman kaybetmemeniz.
Bir diğer artı ise, sürücünüzün en karanlık köşelerine kadar derin tarama özelliği ile silinmiş dosya izlerini bulması. Birkaç kez bana bu sayede kurtarmış oldu. Recuva ve EaseUS gibi birçok diğer araç olduğunu biliyorum, ancak Disk Drill ile kişisel deneyimim en güvenilir olanıydı. Kesinlikle denemeye değer!
Daha ayrıntılı bir deneyim için, Reddit’teki Disk Drill İncelemesine göz atın. Tüm yönleri ele alan oldukça kapsamlı bir incelemeyle karşılaşacaksınız.
Kurtarma görevinde başarılar!'Techchizkid burada bazı sağlam bilgiler vermiş. Windows için Disk Drill’in en iyi seçeneklerden biri olduğuna tamamen katılıyorum. Özelliklerle dolu ve son derece kullanıcı dostu. Ancak alternatife ihtiyacınız olabileceği için size birkaç tane daha öneri sunayım.
Kişisel olarak Stellar Veri Kurtarma ile harika deneyimler yaşadım. Bu araç, derin taramalar ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her dosya türünü kurtarma konusunda oldukça güçlü. Çarpışma etkisi olan sürücülerden bile kurtarma seçenekleri var ki bu hayat kurtarıcı olabilir. Disk Drill’e kıyasla arayüzünü biraz hantal bulsam da yine de bahsetmeye değer.
Dikkate almanız gereken bir diğer araç Recuva. CCleaner’ı geliştiren aynı ekip tarafından geliştirilmiştir ve kullanımı oldukça basittir. En büyük avantajı, temel kurtarma özelliklerine sahip ücretsiz bir sürüm sunmasıdır, bu da biraz tasarruf etmek istiyorsanız faydalı olabilir. Ancak, tarama yetenekleri Disk Drill veya Stellar kadar güçlü değildir.
Bir parantez açmak gerekirse, gerçek yorumlar veya güvenilirlik olmadan çok şey vaat eden yazılımlardan kaçınırım. Bazıları kötü amaçlı bile olabilir. Kullandığınız her şeyin iyi derecelendirilmiş ve güncel olmasını her zaman sağlayın.
Bu araçlardan biriyle dosyalarınızı geri almanızı umuyorum. Ayrıca, ‘Windows için Disk Drill’ hakkında kapsamlı bir inceleme yapmayı düşünüyorsanız ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, buraya göz atın: Windows için Disk Drill. Kararınızı vermeden önce kesinlikle okunmaya değer!’
Eğer kaybolan dosyalarınızı kurtarmak istiyorsanız, @techchizkid ve @chasseurdetoiles bazı sağlam önerilerde bulundu. Kendi deneyimlerime dayanarak, bu araçlarla ilgili birkaç öneri paylaşmak istiyorum.
Disk Drill for Windows, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü özellikleri ile gerçekten öne çıkıyor. Oldukça sezgisel ve derin tarama modunun yanında hızlı bir tarama modu sunuyor, bu da onu oldukça çok yönlü kılıyor. Dosyaları kurtarmadan önce önizleme yapabilme özelliği bir lütuf, gereksiz dosyaları geri yükleme zahmetinden kurtarıyor. Ancak, ücretsiz sürümün sınırlamaları olduğunu unutmayın ve daha gelişmiş özelliklere ihtiyacınız varsa pro sürümüne para ödemeniz gerekebilir.
Dezavantaj olarak, Disk Drill’ın detaycılığı bazen tarama sürecini biraz zaman alıcı hale getirebilir. Ve derin tarama harika olsa da, PC’nizin kaynaklarını zorlayabilir.
Şimdi Stellar Veri Kurtarma’dan bahsedelim. En hasarlı sürücülerden bile dosyaları kurtarma konusundaki güçlü itibarıyla ön plana çıkıyor. Ancak Disk Drill’a göre biraz daha az kullanıcı dostu buluyorum, bu da teknolojiye aşina olmayanlar için biraz sorun olabilir. Ama daha geniş bir dosya türü yelpazesini ve daha kötü senaryolardan kurtarma ihtiyacınız varsa, kesinlikle sağlam bir seçenek.
Recuva, sadeliği ve ücretsiz bir sürüm sunması nedeniyle tekrar bahsetmeye değer. Bütçeniz kısıtlıysa düşünmeden kullanılabilir, ancak tarama yetenekleri Disk Drill veya Stellar kadar kapsamlı değil, dikkat edin.
Bir şey eklemek gerek: Gelecekte önemli dosyalarınızın yedeğini mutlaka alın. Biraz zahmetli olabilir ama çok fazla stresi önler. Ve @chasseurdetoiles’in de belirttiği gibi, inanılmaz iyi görünen ancak güvenilir incelemeleri olmayan yazılımlara dikkat edin.
Bu yüzden, kullanımı kolay ve etkili özellikleri için önce Disk Drill’ı deneyin, ancak Stellar Veri Kurtarma ve Recuva’yı güvenilir alternatifler olarak cebinizde bulundurun.